25 / 04 / 2024

Beykoz mevcut imar planları

Beykoz mevcut imar planları

Beykoz'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 45 muhtar ilçenin SİT alanından çıkartılması için bir araya geldi. Bunun için imza kampanyası başlatıldı. 

Beykoz Çubuklu'daki 149 bin 200 metrekarelik riskli alanın imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul, Beykoz, Çubuklu Mahallesi B Bölgesi'ndeki 149 bin 200 metrekarelik riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı askıya çıkarıldı.

Beykoz Yavuzselim Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, İstanbul İli Beykoz İlçesi Yavuzselim Mahallesi (27. Etap), Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi hükümlerince hazırlanmış olan imar uygulaması askı tutanağı yayımlandı

Beykoz Çiftlik imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Çiftlik Mahallesi 1627 Ada 1 Parsel, 1628 Ada 1, 2, 3, 4, 5, 6 Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması Askı Tutanağı yayımlandı.

Beykoz Çengeldere imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Çengeldere Mahallesi 1521 Ada 1,2,3,4,5,6,7,8 Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması Askı Tutanağı yayımlandı.

Beykoz'daki 23 mahallenin yeni imar planları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Beykoz'da 9 bin 162 hektar alanda, tam 23 mahallenin yeni imar planlarının onaylandığını söyledi.

Beykoz'un imar sorunu çözülüyor mu?

DostBeykoz köşe yazarı Şeref Kaçmaz Beykoz'daki imar uygulamalarını kaleme aldı. İşte Şeref Kaçmaz'ın o yazısı...

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları arttı?

İstanbul Beykoz'da imar planlarının çözüme kavuşmasının ardında ilçe içerisinde konut fiyatları artış yaşadı.

Beykoz'un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Beykoz'un imar ve iskan sorununa dikkat çekti...

Ahmet Aras: Bodrum'un yalnızca yüzde 13'ü imara açık!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras imar planlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mevcut imar planlarında Bodrum'un yalnızca yüzde 13'ü imara açık" dedi.

Beyoğlu Belediyesi'nden riskli yapılarla ilgili önemli karar!

İstanbul Beyoğlu Belediye Meclisi'nde ilçe genelinde bulunan riskli yapılarla ilgili mevcut imar planlarına eklenmek üzere hazırlanan Plan Notu Teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Beykoz’da imar ofisi hizmete açıldı!

İstanbul Beykoz Belediyesi, Çavuşbaşı imar planları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için “İmar İletişim Merkezi”ni hizmete açtı. 

Beykoz'da imar sürecinde önemli adım!

Beykoz’da Çavuşbaşı Bölgesi ve Görele Mahallesi’nin imar planı çalışmaları için gerekli olan “Sit Derecelendirmesi” Resmî Gazete’de yayımlandı. 

Beykoz nasıl kurtarılır?

Beykoz'da birçok vatandaş imar barışından faydalanamadı. Peki Beykoz'un imar sorunu nasıl çözülecek?

Beykoz mevcut imar planları Haberi

Beykoz mevcut imar planları

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 45 muhtar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek Beykoz'un SİT alanından çıkartılarak Boğaziçi İmar Kanunu'ndaki bina taban oturumunun ve kat adedinin artırılması için imza kampanyası başlattı.

Kampanya hakkında gazetecilere bilgi veren Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Paşabahçe, Çiğdem, Çubuklu, Soğuksu ve Rüzgarlıbahçe'nin bir kısmını kapsayan 1. etap planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandığını hatırlatarak, 2. etap planların meclis gündeminde onay beklediğini söyledi.

Kavacık Mahalle Muhtarı Yusuf Kesici, Beykoz genelindeki bina arsalarının 500 metrekarenin altında olduğunu ve ilçenin SİT alanında kalması nedeniyle mevcut İmar Kanunu ve imar planlarından olumsuz yönde etkilenildiğini kaydederek,  "Mevcut imar planlarına göre konut alanlarında kat oturum alanı yüzde 15, ticaret konutta yüzde 25 olarak verilmiştir. Mevzuatın bina oturma alanlarını...