19 / 04 / 2024

Zorlu Center Contemporary Istanbul'a ikinci kez sponsor oldu!

Zorlu Center Contemporary Istanbul'a ikinci kez sponsor oldu!

Contemporary Istanbul’a bu yıl da desteğini sürdürerek ikinci kez “Associate/Ortak Sponsor” olan Zorlu Center, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde 22-25 Kasım tarihlerinde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor




Sanata desteğini sürdüren Zorlu Center, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde 22-25 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Contemporary Istanbul’a bu yıl ikinci kez Associate/Ortak Sponsor oldu.


2013 yılında açılarak yeni bir sanat platformu oluşturacak olan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, bu yıl yedincisi düzenlenen Contemporary Istanbul’da Zorlu Center Yayınları’nın ikincisi olan “Obje’ct” kitabının lansmanını yapacak. Bu kapsamda Zorlu Center Sanat Koleksiyonu için 2011’de bir obje üreten dünyaca ünlü “obje sanatçısı” Yane Çalovski’nin işlerine odaklanan ilk geniş kapsamlı yayın olan “Obje’ct” isimli kitabın editörü Başak Şenova ve Yane Çalovski, CI Dialogs kapsamında 24 Kasım Cumartesi günü saat 18:15-19:00 arasında sanatseverlerle buluşacak.


Aynı zamanda Zorlu Center Yayınlarının üçüncüsü olarak uluslararası lansmanı 2013 yılında yapılacak; “Making of: Architectural Objects” projesinde yer alan ve fotoğrafları Cemal Emden tarafından çekilen 10 mimari yapının özgün parçalarının üretim ve uygulanış biçimleri fotoğraf seçkisi Zorlu Center Lounge sergi alanında görülebilecek.


Ayrıca Zorlu Center’ın Twitter ve Facebook üzerinden yürüttüğü bir kampanya ile toplam 50 kişiye çift kişilik giriş davetiyesi hediye edecek. Böylelikle 12-19 Kasım 2012 tarihleri arasında Zorlu Center’ı Facebook ve Twitter’dan takip edenler, davetli olarak Contemporary Istanbul’u ziyaret edebilecekler.




Dünyanın en önemli galerileri ve 600 sanatçı katılıyor


Contemporary Istanbul 2012,  22-25 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde 16 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek ve fuara 55’i yurt dışı, 45'i yurt içinden olmak üzere 100 çağdaş sanat galerisi ve 600 sanatçı katılacak. Zorlu Center ise 110 m² özel lounge alanında fuar boyunca konuklarını ağırlayacak. Bu yıl 7’incisi düzenlenecek Contemporary İstanbul’da, dünyanın en önemli galerileri arasında sayılan ''Marlborough Gallery'', ''Haunch of Venison'', ''Opera Gallery'', ''Galerie Michael Schultz'', ''MaM-Mario Mauroner Contemporary Art'' da yer alacak. 

Birçok önemli çağdaş sanat eseri ve sanatçının ilk defa izleneceği ''Contemporary Istanbul''da; çağdaş sanatın bugünü ve yarınının tartışılacağı ''CI Dialogues'' konferans serisi ve ''Video Cube'' video seçkisinin yanı sıra özel davetler, açılış ve kapanış partileri gibi yan etkinlikler de sanatseverlere eş zamanlı olarak sunulacak. 



Geri Dön