19 / 04 / 2024

Zorunlu deprem sigortası ödemesi!

Zorunlu deprem sigortası ödemesi!

Zorunlu deprem sigortası konutların herhangi bir olası felakete karşı güvence altına alınmasını ve hasarı yaşayan kişilerin bir an önce toparlanmasını amaçlayan bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Zorunlu deprem sigortası ödemesi nereye yapılır?




Zorunlu deprem sigortası binalarda deprem sonucu meydana gelebilecek maddi zararların karşılanmasını teminen yaptırılabiliyor. Zorunlu deprem sigortasının süresi bir yıldır ve her yıl yenilenmesi gerekiyor.


Zorunlu deprem sigortası ile sigorta şirketlerince teminat verilemeyen veya teminat verilmesinde güçlükler bulunan çeşitli afetler ve riskler sonucu meydana gelebilecek maddi ve bedeni zararların karşılanabilmesini teminen sunulacak sigorta ve reasürans teminatlarına ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası ödemesi nereye yapılır?



Zorunlu deprem sigortası hasar ödemesi!


Zorunlu deprem sigortası sahiplerinden toplanan primler biriktiliyor. Sadece deprem sonucu sigortalı konutlarda oluşan hasarların giderilmesi için kullanılıyor.


Zorunlu deprem sigortası olan konut sahipleri evleri depremde hasar gördüğünde 125 numaralı Alo DASK hattını arayarak Çağrı Merkezi’ne ulaşabiliyorlar. Hasar başvurusu sırasında yetkiliye şu bilgileri vermesi gereken bilgiler aşağıda yer alıyor;


- Poliçe veya vatandaşlık numarası


- Depremde hasar gören konutun açık adresi


- Sigortalı ile irtibat sağlanabilecek sabit telefon veya cep telefonu numarası


Başvurunun ardından DASK tarafından görevlendirilen eksperler zorunlu deprem sigortalı konutları ziyaret ederek hasarı tespit ediyorlar. Yapılan incelemeler sonucunda belirlenen hasar ödemesi direk olarak konut sahibine yapılıyor. Hasar ödemeleri en yakın banka şubesinden yapılabilyor. 


Bu sayede depremden zarar görmüş insanlar bir an önce topralanabiliyorlar ve düzenli, sağlıklı yaşama geçilme süresi hızlanmış oluyor. Yani Zorunlu deprem sigortası amacı yerine gelmiş oluyor.


Zorunlu deprem sigortası başvurusu!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön