24 / 04 / 2024

Beykent Avalon projesinde kapasite artırıldı!

Beykent Avalon projesinde kapasite artırıldı!

Uzun süredir yapımı devam eden Beykent Avalon, Turizm, AVM, Sağlık ve Eğitim Kompleksi projesinde kaba inşaat bitti. Ancak projede kapasite artışına gidildi. Projede AVM, hastane, otel ve okul olacak.




Beykent Eğitim Kurumları'nın kurucusu Adem Çelik tarafından hayata geçiriliyor olan Beykent Avalon projesi için 2007 yılında onay verilmişti. Henüz faaliyete geçmemiş olan Beykent Avalon projesinde AVM, otel, hastane ve okul olacak.


23 bin 117 metrekarelik alanda yükselen Beykent Avalon projesinde  işletilecek olan otelde, odaların dışında lobi, restaurant, resepsiyon, spa merkezi, fitness, hamam, yüzme havuzu gibi sosyal tesisler ile kapalı garaj ve yeşil alan yer alıyor. 120 oda olarak planlanan otelde kapasite 220 odaya çıkarıldı.


Beykent Avalon projesinde 212 yataklı olan planlanan hastane kapasitesi 260 yatağa yükseltildi. Hastanede, hastalar, refakatçiler, sağlık personelleri dahil projeksiyon nüfusun günde 1.750 kişi olacağı tahmin ediliyor.


Beykent Avalon projesinde 1.800 metrekarelik alanda planlanan hastanenin üzerinde helikopter pisti olacak. Proje kapsamında yapılacak olan alışveriş merkezinde büyük ölçekli mağazalar, orta

ölçekli mağazalar, küçük ölçekli mağazalar, eğlence alanları, yeme-içme alanları, hipermarket alanı, elektronik market alanı, fitness kulübü ve sinema salonları olacak.


Faaliyette olan Beykent Avalon Eğitim Kampüsü'nde de kapasite artırılıyor. 16 amfi ve 51 sınıf olarak planlanan kampüs 44 amfi ve 111 sınıfa çıkarıldı. Eğitim kampüsünde günde 2 bin 100 kişinin olması bekleniyor.


6 bloktan oluşan Beykent Avalon Yaşam Merkezi projesinde A blok otel, B, C ve D bloklar alışveriş merkezi, E blok hastane, F blok okul olacak. Turgut Özal Bulvarı üzerinde yükselen Beykent Avalon projesi Perla Vista AVM, Beykent Üniversitesi ve Fatih Koleji'ne yakın konumda yer alıyor.



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön