23 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaça mal oldu?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaça mal oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın oda sayısını 1150 küsur şeklinde açıklamıştı. Erdoğan, bugün de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetini açıkladı. Peki Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaça mal oldu? İşte cevabı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsa başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda istişare toplantısı yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetini açıkladığı o bölümler şöyle;


Erdoğan: İnşaat sektörüne asla dur demedik!


"Bizi özellikle o özellikle o sıkıntılı dönemlerde biz yapan şu olmuştur: Biz inşaat sektörüne asla dur demedik. İnşaat sektörüne yürüyün dedik. Başı da  TOKİ  çekti. İnşaat sektörüne dur, sanayiye ilerle derseniz çöküntü başlar. Türkiye’nin kentsel dönüşümlerle birlikte bu sektörü ayakta tutması gerekir. Birine dur derseniz olmaz. Bunların at başı gitmesi lazım.


"Cameron'a sordum: Sizin orada yaygara var mı?"


Westminster Sarayı restorasyona giriyor. 3 milyon pound ayrılan para. İngiltere gazetelerinde böyle bir yaygara görüyor musunuz. Geçenlerde Cameron buradaydı. Orada yaygara var mı. O da ‘yok, normal şeyler bunlar’ dedi. 

Kaçak saray olduğunu söylemek edebe, adaba sığmaz.


Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti!


TC yapmış olduğu sarayı ne gerekiyorsa buna göre yapmıştır. Danıştay kararları, hepsi bunun içinde var.


Şu kadar ağaç kesildi falan hepsi yalan. Bunlar her şeye karşı çıktılar. Bu ülkede güzellik adına millete ne yapılıyorsa hepsine karşı çıktılar.


Bir büyüğümüzün güzel sözü var. İtibardan tasarruf yapılmaz. Burası Türk milletinin itibarıdır. Sonucu 600-650 milyon dolardır."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözleriyle  Ankara  Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetinin 600-650 milyon dolar olduğunu açıklamış oldu. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, saraydaki oda sayısını da açıklamıştı! Öğrenmek için tıklayın!


Hatırlanacağı üzere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de 4 Kasım 2014'te yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 1 milyar 370 milyon lira'ya mal olduğunu bildirmişti...


Geri Dön