20 / 04 / 2024

Dask Sigortası için gerekli evraklar!

Dask Sigortası için gerekli evraklar!

Zorunlu Deprem Sigortası, genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak ifade ediliyor. Peki, Dask Sigortası için gerekli evraklar neler?



Dask Sigortası için gerekli evraklar!

Zorunlu Deprem Sigortası, genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak tanımlanıyor. 


Kat irtifakı tesis edilmiş binalar, tapuda henüz cins tashihi yapılmamış ve tapu kütüğünde vasfı “arsa vs.” olarak görünen binalar, tapu tahsisi henüz yapılmamış kooperatif evleri için de Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılması gerekiyor.


Henüz bağımsız tapusu olmayan meskenlerin sigortası, sigorta ettirenin beyanına dayanarak ve arsa tapusuna ait bilgilerle yapılabiliyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası kendi geleceğimizi garanti altına almamızın yanı sıra, ülkemizin olası bir depremdeki tazmin hizmetlerinin de güvencesi oluyor.  Bu nedenle birey olarak hepimizin sosyal sorumluluğu olarak karşımıza çıkıyor. Dask Sigortası için bazı bilgi ve belgelerin bilinmesi gerekiyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız için gerekli bilgi ve belgeler şunlardır:


Sigortalının

Adı

Adresi

Telefonu

Cep Telefonu

T.C. Kimlik Numarası

Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için)


Sigortalanacak Binanın:

Açık Adresi

Tapu Bilgileri

İnşa Yılı

Yapı Tarzı

Toplam Kat Sayısı

Hasar Durumu


Meskenin (Dairenin):

Brüt Yüzölçümü (m2)

Kullanım Şekli



Zorunlu deprem (dask) poliçesi nedir?




Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön