25 / 04 / 2024

dask sigortası için gerekli belgeler

dask sigortası için gerekli belgeler

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

DASK için ne gerekiyor?

İşyeri ve meskenler için DASK sigortasının yapılması gerekiyor. Yasal olarak yaptırılması zorunlu olan DASK sigortası deprem sigortası olarak da biliniyor. Peki, DASK sigortası nasıl yaptırılıyor? DASK için ne gerekiyor?

Dask Sigortası için gerekli evraklar!

Zorunlu Deprem Sigortası, genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak ifade ediliyor. Peki, Dask Sigortası için gerekli evraklar neler?

DASK sigortası nasıl yapılır?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK sigortası nasıl yapılır, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

İnşaatların yarım kalmaması için düğmeye basıldı! Sigortalı dönüşüm dönemi başlıyor!

Sağlıklı bir dönüşüm için, yüzbinlerce konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi sürecinde tamamlama sigortasının devreye girmesi büyük öneme sahip. İnşaat sektöründe yeni bir uygulama için düğmeye basılıyor. MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), halka açılarak kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

Zorunlu Afet Sigortası için tarih belli oldu!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletileceğini belirterek, uygulamaya alınacağı tarihi açıkladı. 

Anneler İçin Devletten Müjdeli Haberler: Analık Sigortası ve 6 Destek Ödemesi Yolda!

Türkiye'de çalışan anneler için devlet tarafından sağlanan destekler artıyor. Analık sigortası ve çeşitli destek ödemeleri ile annelerin hem çocuklarına bakabilmesi hem de kariyerlerine devam edebilmesi amaçlanıyor.

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

14 milyon kişi için bomba fırsat! Borçlarınız silinecek ancak bu tarihe kadar! Kaçırmayın!

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigorta primi ve genel sağlık sigortası borçları başta olmak üzere birçok alacak için yeniden yapılandırma imkânı sunuyor. 14 milyon 600 bin kişi borçlarından kurtulabilecek.

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

Depremde zarar gören araçlar için kasko süreci nasıl olacak? İşte detaylar

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem binlerce de konutun yıkılmasına neden olurken, onlarca kişi de yaşamını yitirdi. Tüm Türkiye yaraların bir an evvel sarılması için harekete geçerken, DASK ve kasko ile ilgili detaylar yeniden gündeme düştü. İşte tüm detaylar...

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Kasko ve trafik sigortası yaptıracak araç sahipleri dikkat! 2023’te sizin için hem iyi hem de kötü haber var!

Birkaç gün içinde gireceğimiz 2023’te araç sahipleri için hem iyi hem de kötü haber geldi. Çünkü her şeyde olduğu gibi trafik sigortası ve kasko ücretlerine de zam var. Ancak o şartı yerine getirenler için bu iyi haber. Nasıl mı?..

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasının önemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve “DASK’ın yanında konut sigortası için oturduğunuz evin size ait olması şart değil” diye konuştu.

dask sigortası için gerekli belgeler Haberi

dask sigortası için gerekli belgeler

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Bu sigorta, mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Sigortayı yaptırmama cezası bulunmaması ile birlikte; DASK olmadan herhangi bir tasarruf işleminde bulunulamıyor.


Örneğin meskenin satılması ya da kiraya verilmesi için DASK poliçesinin de yapılmış olması gerekiyor.


Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?


DASK sigortası bu poliçeyi düzenleyen sigorta acentalarında veya bankalarda mal sahibi tarafından yaptırılabiliyor. Deprem sigortası için gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Sigortalının

Adı

Adresi

Telefonu

Cep Telefonu

T.C. Kimlik Numarası

Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için)


Sigortalanacak Binanın:

Açık Adresi

Tapu Bilgileri

İnşa Yılı

Yapı Tarzı

Toplam Kat Sayısı

Hasar Durumu


Meskenin...