29 / 03 / 2024

Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?

Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasının önemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve “DASK’ın yanında konut sigortası için oturduğunuz evin size ait olması şart değil” diye konuştu.



Doğal afetler, özellikle iklim değişikliğinin de etkisiyle her sene daha şiddetli şekilde kendini gösteriyor. Cumhuriyet Gazetesi'nden Serhat Aligil'in haberine göre; bu sebeple risklerden korunmak için sigorta da daha önemli hale geliyor. Bu çerçevede açıklamalarda bulunan Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan ve Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) güncel uyarılarda bulundu. 

Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?

Pandemi etkisiyle artık daha fazla vakit geçirilen bir yaşam alanına, hatta pek çok kişi için iş yeri haline de gelen her gün birçok riskle karşı karşı olunduğunu dile getiren Ray Sigorta Genel Müdürü Erdoğan, zorunlu deprem sigortasının (DASK) depremin binalarda doğrudan neden olduğu maddi zararlar ile depremle meydana gelen yangın, infilak, tsunami veya yer kayması gibi maddi zararları teminat altına aldığına dikkat çekti. Bu nedenle yaşanabilecek diğer bütün riskler için de konut sigortasının büyük bir önem taşıdığını belirten Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: 

Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?

“Konut sigortası için oturduğunuz evin size ait olması şart değil. Kiracılar maalesef bu sigortayı alabileceklerinin farkında değiller. Oysa bu sigorta ürünü ile ister kiraladığınız, ister kendinize ait konutunuzda bir risk meydana geldiğinde değerli eşyalarınızı, elektronik ürünlerinizi, komşularınıza ya da mal sahibinize verebileceğiniz zararları, hatta olası bir depreme karşı eşyalarınızı teminat altına alabiliyorsunuz.”

FIRTINA HASARLARI

TÜSED ise geçtiğimiz hafta başta İstanbul olmak üzere Marmara’yı etkisi altına alan fırtına nedeniyle sigortalı kıymetlerde meydana gelen hasarlara atıfla, rüzgarın sürüklediği veya attığı cisimlerin verdiği zararlarda, vatandaşların sigorta sözleşmelerine ve fırtına klozuna önemle dikkat etmesinin gerekli olduğunu belirtti. Örneğin belli bir rüzgar hızıyla uçan bina çatısının park etmiş araca verdiği zarardan bina sorumlu olmuyor. Bunun için fırtına klozu olan kasko poliçesi gerekiyor.

Kiracılar konut sigortası yaptırabilir mi?

1 MİLYON ‘SİGORTASIZ’A ULAŞMAK İSTİYORLAR

Yeni dijital sigorta platformu Sigortambir’in, müşteriyi “en doğru sigorta ürününe, en uygun fiyatla ulaştırma” anlayışı ile hareket ettiği belirtildi. 

Sigortambir Genel Müdürü Kürşat Köz, “Geleneksel çözümleri bir kenara bırakarak tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine göre tasarlanmış ürünler sunuyoruz. Hiç sigorta ürünü almamış veya zorunluluk sonucu almış ve ‘sigortasız’ olarak tanımladığımız kitleye sigorta bilincini aşılamak en büyük hedefimiz. 2023 yılının sonuna kadar 1 milyon tüketiciye dokunacağız” diye konuştu.

Ray Sigorta konut sigortası oranını artırmayı hedefliyor!

Konut sigortası ve DASK arasındaki fark ne?


Geri Dön