26 / 04 / 2024

Konut sigortası yaptırmak bir gereklilik!

Konut sigortası yaptırmak bir gereklilik!

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, Türkiye'de yaklaşık 10 milyon mülk sahibiyle, 6 milyon 375 bin kiracının, afetlere karşı yılların birikimiyle elde ettikleri varlıklarım yitirmemesi için konut sigortası yaptırması gerektiğini vurguladı.



Deprem sigortasının gayrimenkulun uğradığı zararın bir kısmını güvence altına aldığını söyleyen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, teknolojik ürünler ve mücevheratın da aralarında bulunduğu konuttaki diğer eşyalann ise güvence dışında kaldığını belirtti.


Konut paket sigorta poliçesiyle hane sahiplerinin ev ve içindeki eşyalarını sadece doğal afetlerin vereceği hasara karşı değil, yangından hırsızlığa, depremden su baskı¬nına kadar pek çok riske karşı da koruma alüna aldığını ifade eden Ülken, Anadolu Konut Paket Sigorta Poliçesi"nin ev ve içindeki eşyalann yanı sıra, yaşayanlan ve onla¬rın sorumluluklarını da teminat altına aldığını söyledi.


Vatandaşların olası bir doğal afet karşısında yılların emeğiyle edinilmiş, yannian güvence altına alan varlıklarını yitirmemesi için deprem sigortasının yanı sıra konut sigortası poliçesi almasının da önemine değinen Ülken, toplumda sigorta konusundaki duyarlılığın daha da artırılmasında büyük fayda gördüğünü belirtti.


Ev ve eşyalar güvencede


Ülken, "Deprem sigortasıyla mülklerini güvence altına alanlar, alacaklan konut sigorta poliçesiyle de hem evlerini hem de eşyalarını güvence altına almış olacaklar' diye konuştu. Açıklamalarına Türkiye istatistik Kurumu'nın (TÜÎK) verileriyle devam eden Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, "En son 2007 yılında açıkladığı Gelir ve Yaşam Koşullan araştırma sonuçlarına göre 16.4 milyon konutta oturanların yüzde 60.8'i, yani yaklaşık 10 milyonu konut sahibi, kalan 6 milyon 375 bini ise kiracı ya da mülkü bedelsiz kullanan hane konumunda bulunuyor. Türkiye'de yaşanan her doğal afet sonrasında binaların güvence altına alınması öne çıkarken, milyonlarca hanenin eşyalarını kaybetmeleri nedeniyle uğrayacaklan maddi kayıp ikinci planda kalıyor" dedi. Ülken, bu nedenle, her iki kesimin olası bir doğal afet Aşısında gelecekte ekonomik külfetle karşı karşıya kalmaması için konut sigortası poliçesini de yaptırmasının gerektiğini söyledi.


Vatan 



Geri Dön