27 / 04 / 2024

Dask sigortası senelik mi?

Dask sigortası senelik mi?

Depremden sonra insanların hayatlarına kaldığı yerden devam etmesi için depremin yarattığı maddi zararların karşılanması için yapılması devlet tarafından zorunlu tutulan dask sigortası senelik mi?



Dask sigortası senelik mi?

Dask sigortası; depremden sonra insanların hayatlarına kaldığı yerden devam etmesi için depremin yarattığı maddi zararların karşılanması için yapılan bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. 


Dask sigortasındaki en temel amaç, depreme karşı güvence olduğu için, bulunduğunuz şehir ve semtin deprem riski, sigorta primlerinizin belirlenmesinde en temel etken olarak karşımıza çıkıyor.


Dask sigortası yaptırırken vereceğiniz bilgilerin sigorta primlerinizi etkileyeceğini düşünerek, en doğru ve eksiksiz bilgiler verilmesi gerekiyor. Herhangi bir yanlış beyandan kaynaklanacak anlaşmazlıkta Doğal Afet Sigortalı Kurumu sorumluluk kabul etmiyor. 


Dask Sigortası yaptırabilmek için gerekli olan belgelerin temin edilmesi ile DASK poliçesi düzenleyen bir sigorta kurumuna gidilmesi gerekiyor. Dask Sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor.Peki, Dask sigortası senelik mi?


Dask sigortası senelik mi?

DASK sigortası senelik olarak düzenleniyor. Senelik deprem sigortası bedelleri ise, konutun yer aldığı deprem bölgesine be konutun bulunduğu yapının yapısaş özelliklerine göre değişkenlik gösteriyor.


DASK deprem sigortası hesaplamaları, Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatları baz alınarak yapılıyor. Konut için belirlenen sigorta bedeli, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK sigortası için ödenmesi gereken bedel bulunuyor. 



Dask sigortasını kim yapar?




Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 


Geri Dön