24 / 04 / 2024

Dask sigortasını kim yapar?

Dask sigortasını kim yapar?

Diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?



Dask sigortasını kim yapar?

DASK sigortası zorunlu deprem sigortası olarak karşımıza çıkıyor. Açılımı Doğal Afet Sigortaları Kurumu olan DASK'ın yaptırılmadığı, bir konut ya da iş yerinin satışı, kiralaması yapılamadığı gibi, elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvuruları da onaylanmıyor.


Dask, Doğal Afet Sigortalı Kurumu'nun kısaltılması olarak tanımlanıyor. Genel olarak diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza mutlaka Dask sigortası yaptırmalınız gerekiyor.


Dask sigortasının depremden sonra insanların hayatlarına kaldığı yerden devam etmesi için depremin yarattığı maddi zararların karşılanması için yapılması zorunlu oluyor.


DASK sigortası yıllık olarak düzenleniyor. Yıllık deprem sifortası bedelleri ise, konutun yer aldığı deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre belirleniyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?


Dask Sigortasını ev sahibi de kiracı da yaptırabiliyor. Ancak, Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamıyor. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabiliyor. 


Dask Sigortası için gerekli evraklar!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön