17 / 04 / 2024

DASK sigortasını kim yaptırır?

DASK sigortasını kim yaptırır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar üzerinde birçok sigorta yaptırılabiliyor. Ancak yapılması zorunlu olan tek sigorta DASK sigortası olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK sigortasını kim yaptırır? DASK kimin adına yapılır?



DASK sigortasını kim yaptırır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar üzerinde birçok sigorta yaptırılabiliyor. Ancak yapılması zorunlu olan tek sigorta DASK sigortası olarak karşımıza çıkıyor.


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar.


DASK sigortasının yapılmaması herhangi bir cezaya neden olmuyor. Ancak bu sigorta olmadan bazı tasarruf işlemleri yapılamıyor.


Bir ev veya işyeri kiralamak ya da satın almak istediğinizi düşünelim. Bu işlemin gerçekleşebilmesi için zorunlu deprem sigortası olan DASK sigortasının da yapılmış olması gerekiyor. Peki, DASK sigortasını kim yaptırır?


DASK sigortası, taşınmaz mal sahibi tarafından yapılıyor. Poliçenin mesken veya işyeri sahibi adına düzenlenmesi gerekiyor. Buna göre satın alım işlemlerinde yeni alıcı bu masrafı öderken, kiralamalarda ise bu masrafın mal sahibi tarafından ödenmesi gerekiyor.


DASK ile teminat altına giren bina bölümleri:

Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının tamamlayıcı bölümleri



DASK fiyatları değişir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön