20 / 04 / 2024

Deprem sigortasını kim yaptırır?

Deprem sigortasını kim yaptırır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin neden olduğu maddi zararlar poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, deprem sigortasını kim yaptırır?



Deprem sigortasını kim yaptırır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor.


Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortasının sene sonunda yenilenmesi gerekiyor. Yenilemelerde DASK poliçe bedelinde birtakım indirimler yapılabiliyor.


DASK adına ve hesabına Zorunlu Deprem Sigortası düzenleme yetkisi, DASK ile sigorta şirketi arasında imzalanan bir sözleşme ile tanımlıdır. Güncel Sigorta Şirketleri listesi DASK'ın resmi internet sitesinde yer alıyor. Peki, deprem sigortasını kim yaptırır?


DASK sigortası, taşınmaz mal sahibi tarafından yapılıyor. Poliçenin mesken veya işyeri sahibi adına düzenlenmesi gerekiyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamıyor. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabiliyor. 


Ancak her durumda tazminat, tapuda “Hak Sahibi” olarak belirtilen kişiye ödeniyor.



Deprem sigortası fiyatları 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön