19 / 04 / 2024

deprem sigortasını kim yapıyor

deprem sigortasını kim yapıyor

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin neden olduğu maddi zararlar poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, deprem sigortasını kim yaptırır?

Deprem sigortasında sil baştan düzenleme: Şartlar değişti, fiyat ve teminatlar arttı!

Deprem sigortasının şartları sil baştan değişti. Fiyat ve teminatlar artarken, yeni düzenleme 1 Ağustos itibariyle uygulamaya alındı.

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Deprem sigortası, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. İşte deprem sigortasına dair detaylar!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? Veriler şaşırttı!

Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!

Zorunlu Deprem Sigortası'nın teminatlarında 2022 senesinden geçerli olmak suretiyle değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre; ödenecek azami teminat 320 bin TL olacak. 

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi için çalışmalara başladı.

Deprem sigortasında zam krizi!

''Deprem sigortasında” zamların fahiş oranda artması, sanayicileri isyan ettirdi...

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 

Deprem sigortasına en çok talep hangi bölgede?

Büyük can ve mal kaybına sebep olan 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nden sonra zararların en aza indirgenmesi için getirilen Zorunlu Deprem Sigortası, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan sadece yüzde 56,70'inde var.

Türkiye’de her iki konuttan birinin deprem sigortası yok!

Türkiye, topraklarının yüzde 98’i aktif ve farklı deprem bölgesinde yer alıyor. Deprem sigortası ile depreme karşı tedbir alınabiliyor. Fakat, Türkiye’de her iki konuttan birinin deprem sigortası yok...

deprem sigortasını kim yapıyor Haberi

deprem sigortasını kim yapıyor

Deprem sigortasını kim yaptırır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor.


Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortasının sene sonunda yenilenmesi gerekiyor. Yenilemelerde DASK poliçe bedelinde birtakım indirimler yapılabiliyor.


DASK adına ve hesabına Zorunlu Deprem Sigortası düzenleme yetkisi, DASK ile sigorta şirketi arasında imzalanan bir sözleşme ile tanımlıdır. Güncel Sigorta Şirketleri listesi DASK'ın resmi internet sitesinde yer alıyor. Peki, deprem sigortasını kim yaptırır?


DASK sigortası, taşınmaz mal sahibi tarafından yapılıyor. Poliçenin mesken veya işyeri sahibi adına düzenlenmesi gerekiyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamıyor. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabiliyor. 


Ancak her durumda tazminat, tapuda “Hak Sahibi” olarak...