24 / 04 / 2024

Değer artış kazancı beyannamesi 2015!

Değer artış kazancı beyannamesi 2015!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için, satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene beyanname veriliyor. İşte değer artış kazancı beyannamesi 2015...



Değer artış kazancı beyannamesi 2015!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi, satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene ödeniyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancı vergisinin konusunu, Gelir Vergisi Kanununda belirlenen mal ve hakların edinim tarihinden 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar oluşturuyor.


Gayrimenkulün elden çıkarılması halinde öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancı için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor.


Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 10.600 TL olarak tespit edildi.


Belirlenen bu bedelin üzerinde kazanç elde eden kimseler beyanda bulunarak vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Mükellefler, 2014 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayabilirler.



Gayrimenkul satışında vergi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön