19 / 04 / 2024

Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

Elektronik sayaç ile elektrik faturaları, üç zamanlı tarifeye göre hesaplanıyor. Gece, elektrik daha ucuz oluyor. Peki, elektrik gece tarifesi saat kaçta başlıyor? Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?



Elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?

Elektronik sayaç üç zamanlı ölçüm yapabiliyor. Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabiliyor. Tüketimlerinizi, düşük tarife olan Gece’ye kaydırdığınız zaman ucuz tarifeden yararlanma şansınız bulunuyor. 


Kullanım alışkanlıklarına göre, tarifenizi seçerek tek zamanlı veya çok zamanlı faturalama seçeneklerinden faydalanıp tasarruf yapabilirsiniz. 


Tarife 1

06:00 - 17:00 arası gündüz, normal tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime  uygulanan fiyat uygulanır. 


Tarife 2

17:00 - 22:00 arası puant pahalı tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime uygulanan fiyatın 1.5 katı uygulanır. 


Tarife 3

22:00 - 06:00 arası gece ucuz tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime uygulanan fiyatın yarısı uygulanır. Peki, elektrik gece tarifesi nasıl yapılır?


Elektrik gece tarifesi..

3 zamanlı tarifeden yararlanmak için en yakın BEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne yazılı olarak başvurmanız gerekiyor.


3 zamanlı tüketim değerlerini gösterebilen elektronik sayacı olmayan abonelerimizin bu tarifeden yararlanabilmek için bu özelliğe sahip sayaç temin etmesi gerekmektedir.


Elektronik sayaç nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön