20 / 04 / 2024

Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir?

Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir?

Mesken ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Peki, elektrik tarifesi değiştirilir mi? Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir? İşte elektrik tarifesi değişiklikleri..



Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir?

Mesken ve işyerlerinin elektrik faturaları mevcut tarifeleri üzerinden kullanım miktarına göre hesaplanıyor. Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak ifade ediliyor.


Bilindiği üzere evindeki eski sayaç yerine akıllı sayaç tarifesine geçen aboneler, elektrik tasarrufu yapabiliyor. Bu tasarruf, sayaç ile zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılması ile mümkün olabiliyor.


Akıllı sayaç ile kullanılabilen çok zamanlı tarife; günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisine farklı fiyat olarak uygulanan tarifesi olarak ifade ediliyor.


Bu tarife kapsamındaki abonelerin faturaları, belirlenen zaman dilimlerindeki tüketimleri ile bu zaman dilimlerinin fiyatları dikkate alınarak düzenleniyor.Elektrik akıllı sayaç tarife saatleri ise şu şekilde:


Elektrik akıllı sayaç tarife saatleri

Saat 06:00-17:00 arası gündüz,

Saat 17:00-22:00 arası puant , 

Saat 22:00-06:00 arası gece dönemi.


Peki, elektrik tarifesi değiştirilir mi? Elektrik tarifesi nasıl değiştirilir?

Tarife değişikliği yapmak için, farklı zamanlardaki tüketimleri ölçmeye uygun elektronik sayaç temin edilmesi ve bir dilekçe ile bağlı olduğunuz Abonman Şefliğine müracaat etmeniz gerekmektedir. 


Satın alınacak akıllı elektronik sayacın mutlaka "TEDAŞ ONAYLI" olması gerekiyor. "TEDAŞ ONAYLI" olmayan elektronik sayaçlar Şirketçe kabul edilmemektedir.



Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği tam metni!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön