26 / 04 / 2024

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Yeni bir ev satın alanların, kiraya çıkacakların ya da iş yeri açacakların öncelikli olarak elektrik aboneliklerini yaptırmaları gerekiyor. Elektrik abonelik başvurusu yapılmadan kullanılan elektrik enerjisi usulsüz kullanım ya da kaçak kullanım anlamına geliyor. Bu durumların cezai yaptırımı bulunuyor.

Elektrik abonelik başvurusu, tüketim noktasının bağlı bulunduğu bölgedeki görevli tedarik şirketine yapılabiliyor. Bunun için size en yakın müşteri hizmet merkezine gidebilirsiniz. Bazı tedarik şirketleri, web siteleri üzerinden de online elektrik aboneliği başvurusu ve online elektrik fatura ödeme gibi hizmetler sunuyor.

Ticaret bakanlığının geliştirdiği ve artık uygulamada olan e devlet uygulaması üzerinden tüketici hizmet merkezlerine gitmeye gerek kalmadan elektrik aboneliği ve abonelik iptal işlemleri yapılabiliyor. Elektrik aboneliğinin yapılabilmesi için bazı belgelerin hazır bulundurulması gerekiyor.


Geri Dön