29 / 03 / 2024

Emlak vergisi için istenen evraklar!

Emlak vergisi için istenen evraklar!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi için istenen evraklar nelerdir?



Emlak vergisi için istenen evraklar!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor.


Emlak vergisinin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisi ödeme tarihleri:

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 1. taksit; Kasım ayında 2. taksit.


Emlak vergisi beyannamesi için gerekenler..

-Tapu fotokopisi

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Binalar için yapı kullanma izninin fotokopisi

-Binanın bulunduğu adres

-Beyan sahibinin ikamet adresi

-Vergi numarası


Emlak vergisi için istenen evraklar..

-Nüfus cüzdanı


Emlak vergisi ödeme yerleri:

Emlak vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. aşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisini ödemedim ne olacak?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön