25 / 04 / 2024

Esenler Havaalanı Mahallesi'nin ilk etabını Siyah Kalem dönüştürecek!

Esenler Havaalanı Mahallesi'nin ilk etabını Siyah Kalem dönüştürecek!

Havaalanı Mahallesi'nin dönüşümü için ilk ihalede en düşük teklifi veren Siyah Kalem sözleşmeye davet edildi. 380 konut için imzalar ne zaman atılacak? Mahallenin ikinci etap ihalesinin bugün yapılacağı duyurulmuştu… İhale yapılacak mı? İşte cevaplar...



Esenler Havaalanı Mahallesi nin ilk etabını Siyah Kalem dönüştürecek!


Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Emlak Konut GYO'ya tapu devri yapılan Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 1. Etap 1. Kısım konut inşaatları ihalesini Siyah Kalem Mühendislik İnşaat kazandı. Emlak Konut, Siyah Kalem'e sözleşme imzalanması için davet mektubu gönderdi. 


Önümüzdeki hafta, 14-18 Nisan tarihleri arasında sözleşme imzalanacak ve 380 konutun inşası için yer teslimi yapılacak. Siyah Kalem, yer tesliminin ardından Esenler Havaalanı Mahallesi’nin 1. Etap 1. Kısım dönüşümü için kazmayı vuracak…


Dünden Bugüne Esenler Emlak Konutları! haberi için TIKLAYINIZ

Esenler Havaalanı Mahallesi nin ilk etabını Siyah Kalem dönüştürecek!
Havaalanı Mahallesi, yıkımlardan sonra bu halde...



Havaalanı Mahallesi 1. Etap 1. Kısım’a hangi firmalar teklif vermişti?


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., proje alanında 3 ayrı ihale yapacak. 380 konutu kapsayan ilk ihale 1 Nisan 2014 Salı günü gerçekleştirildi. 


“İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 1. Etap 1. Kısım Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” için 1 Nisan 2014 Salı günü saat 14:30'da yapılan ihalede Siyah Kalem Müh. İnş. San ve Tic. Ltd. Şti 46 milyon 490 bin TL ile en düşük teklifi verdi. 


Siyah Kalem'in ardından ikinci en düşük teklifi veren firma 47 milyon 850 bin TL ile Baş Yapı İnş. Taah. ve Tur. San. Dış. Tic. Ltd. Şti. oldu. Esenler Havaalanı Mahallesi için teklif veren diğer firmalar ve teklif tutarları şöyleydi; 


Maksem Yapı Tic. A.Ş., 49 milyon 944 bin TL teklif ederken, Nuhoğlu İnş. San ve Tic. A.Ş. 50 milyon 125 bin TL teklif etti. Diğer firmalardan İlkyapı İnş. Tic. Ltd. Şti., 55 milyon TL  ve Mustafa Ekşi İnş. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti 56 milyon TL teklif verdi.


Esenler Havaalanı Mahallesi nin ilk etabını Siyah Kalem dönüştürecek!
Havaalanı Mahallesi, kentsel dönüşüm ile böyle olacak...



İkinci ihale bugün yapılacak mı?


Esenler Belediyesi, Emlak Konut’un 858 konutu kapsayan ikinci ihalesinin ise bugün, 11 Nisan 2014 tarihinde yapılacağını duyurmuştu. Ancak Emlakkulisi.com’un edindiği bilgilere göre ikinci ihale bugün gerçekleşmeyecek ve ileri bir tarihte ne zaman yapılacağı açıklanacak.  Bugün yapılması planlanan 858 konutun yapım işi ihalesinin Nisan ayı sonuna kadar yapılması planlanıyor.


Ayrıca ikinci ihalede kaç konut yapım işi olacağı, etapların birleştirilip birleştirilmeyeceği henüz netleşmedi.


Esenler Havaalanı Mahallesi nin ilk etabını Siyah Kalem dönüştürecek!
Esenler Havaalanı Mahallesi’nde toplam 72 bin metrekarelik alanda toplam 2.358 konut, 42 işyeri inşa edilecek. 



Üçüncü ve son ihale ne zaman yapılacak?


Havaalanı Mahallesi’nde 1.120 konuttan oluşan projenin son ihalesi ve 25 Nisan’da yapılması planlanıyordu. Ancak üçüncü etap ihale tarihinde de gecikme oldu ve 1.120 konutluk üçüncü etap ihalesinin Mayıs ayına sarkması bekleniyor. 



Havalanı Mahallesi böyle dönüşecek!


Esenler Havaalanı Mahallesi nin ilk etabını Siyah Kalem dönüştürecek!
Alanda yapılacak olan konutların hepsinin dış cephelerinde Selçuklu mimarisi uygulanacak. 


Bakanlar Kurulu tarafından Türkiye’de ilk “riskli alan” ilan edilen mahallelerden birisi olan Havaalanı Mahallesi’ndeki projede, yüzde 35 yapılaşma, yüzde 65 yeşil alan olacak. 


Toplam 7.000 araçlık kapalı otoparkın da yer alacağı projede konutlar, ekolojik bina konseptinde yapılacak.


Geri Dön