26 / 04 / 2024

Hisseli eve kredi çıkar mı?

Hisseli eve kredi çıkar mı?

Konut kredisi hususunda en çok merak edilen konular arasında hisseli evlere kredi verilip verilmediği sorusu yer alıyor. Peki hisseli ev almak isteyenler kredi başvurusunda bulunabilir mi? Hisseli eve kredi çıkar mı?



Hisseli eve kredi çıkar mı?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olma hususunda en çok merak edilen konular arasında hisseli evlere kredi verilip verilmediği sorusu yer alıyor. Peki hisseli ev almak isteyenler kredi başvurusunda bulunabilir mi? Hisseli eve kredi çıkar mı, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bu yönteme genellikle tek başına konut alma sıkıntısı çekenler başvuruyor. Hisseli konut kredisi çekenler kredi taksitlerini ortaklaşa ödeyebiliyorlar. 


Hisseli konut kredisi; kişilerin birleşerek konut almasına olanak sağlayan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. 


Oturumdan ziyade yatırım amaçlı olarak mesken sahibi olmak isteyenler tarafından tercih edilen bu kredi türü kimi bankalar tarafından veriliyor. Ancak kimi bankalar ise bu kredi türüne sıcak bakmıyor. Peki hisseli eve kredi nasıl verilir?


Hisseli konut kredisi..

Yukarıda da belirttiğimiz gibi hisseli konut kredisi şartları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Bu kredi türünde daha önceden evi satın alacak kişilerin aile bireylerinden oluşması şartı aranıyordu. 


Buna karşın son zamanlarda bu koşullar da genişletilerek; kimi bankalarda aile bağlarıyla bağlı olma şartı aranmıyor. 


Bu kredide bankalar, tek tapu üzerine kredi çıkartarak, alıcıların birini kefil birini borçlu gösteriyor. Bir diğer yöntem ise her alıcı için kredi onayı vererek, herkesi kendi borcundan sorumlu tutuyor. 


Konut kredisi başvuru şartları nelerdir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön