20 / 04 / 2024

Kira artış hesaplama Haziran 2015!

Kira artış hesaplama Haziran 2015!

Yenilenen kira döneminde kira bedeline yapılacak zam oranı her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte, kira artış hesaplama Haziran 2015!



Kira artış hesaplama Haziran 2015!

Mesken kiralama işlemlerinde mal sahibi ile yapılan kira sözleşmesinin yenilemesi halinde kira bedeline,Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay belirlenen oranlarda zam uygulanıyor. 


Kira bedeline yapılacak olan zammın dönemin enflasyon oranlarına göre yapılması isteniyor.  Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.


Ancak bu kural yalnız mesken kiralamalarında uygulanıyor. İşyerinde yapılacak kira artışlarında ÜFE zorunluluğu 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Peki, Haziran ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?


Kira artış hesaplama Haziran 2015!

Kira artış hesaplamalarında ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre artış oranı kullanılıyor.  Buna göre Haziran ayı kira artış oranı %6,52 olup; kira bedeline en fazla bu oranda zam yapılacak.


Kira bedeli 1000 TL olan kiracıların yeni kira dönemi için kira bedeli 1065,2 TL olarak hesaplanıyor. 


Haziran ayında kira bedeline ne kadar zam yapılacak?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön