26 / 04 / 2024

Kurumlar vergisi beyan tarihi!

Kurumlar vergisi beyan tarihi!

Bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen gelirler için ödenen kurumlar vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki beyan ne zaman verilir? İşte kurumlar vergisi beyan tarihi...



Kurumlar vergisi beyan tarihi!

Bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen gelirler için ödenen kurumlar vergisine; Sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadî işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları ile gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurları tabi tutuluyor.


Kurumlar vergisi kanunu gereğince, vergi beyannamenin vergi dairesine verildiği günde, beyanname posta ile gönderilmişse vergiyi tarh edecek daireye geldiği tarihi izleyen üç gün içinde beyannamenin verildiği veya gönderildiği vergi dairesince tarh olunur.


Kurumlar vergisi;

a) Yıllık beyanname ile bildirilenlerde beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar,


b) Muhtasar beyanname ile bildirilenlerde beyannamenin verildiği ayın yirmialtıncı günü akşamına kadar,


c) Özel beyannameyle bildirilenler ile tarhiyatın muhatabının Türkiye'yi terk etmesi veya tasfiye ve birleşme hallerinde verilecek beyannamelerde ise beyanname verme süresi içinde ödenir.


Kurumlar vergisi beyan tarihi 2014:

2014 Kurumlar vergisi beyan tarihi 1 Nisan - 25 Nisan tarihleri olarak belirlendi. Buna göre kurumlar vergisi beyanname dönemi için ilk hafta geride kaldı. 


Kurumlar vergisi ödemeleri ise 30 Nisan'da sona eriyor.



Kurumlar vergisi oranı yüzde kaçtır?



Geri Dön