26 / 04 / 2024

Remax Türkiye'nin 2013'teki ofis sayısı 250 olacak!

Remax Türkiye'nin 2013'teki ofis sayısı 250 olacak!

RE/MAX Türkiye Genel Müdürü Murat Goldştayn, gayrimenkul sektörünün hareketliliği ve yüksek cirolarla çalışması nedeniyle, girişimcilere büyük fırsatlar sunduğunu söylüyor. Remax Türkiye'nin 2013'teki ofis sayısı 250'ye ulaşacak...



Türkiye'de 2 bin gayrimenkul danışmanına sahip RE/MAX, franchising vererek ağını genişletiyor. RE/MAX Türkiye Genel Müdürü Murat Goldştayn, gayrimenkul sektörünün hareketliliği ve yüksek cirolarla çalışması nedeniyle, girişimcilere büyük fırsatlar sunduğunu söylüyor. 



İnsanların en önem verdikleri yatırım araçlarından biri gayrimenkul. Çoğu birey birikimlerini gayrimenkul alanında değerlendiriyor. Bu nedendir ki gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişilerin güvenilir, işinde profesyonel ve gayrimenkul alanında başarılı kişilerle çalışması önemli. 


RE/MAX, franchising vererek sektöre yeni gayrimenkul danışmanlar kazandırıyor. RE/MAX Türkiye Genel Müdürü Murat Goldştayn, "Sektörün hareketli olması ve yüksek cirolara sahip olmak aslında en büyük fırsatlardan" diyor. 


Goldştayn, sorulanınızı şöyle yanıtladı: 


RE/MAX, Türkiye'de ne kadar büyüklüğe ulaştı? 


RE/MAX, Türkiye'de 2 bini aşkın girişimci tarafından 230 gayrimenkul ofisiyle profesyonel gayrimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti veriyor. 1997 yılından bugüne Türkiye'de faaliyetteyiz. 


Bu yıl ve önümüzdeki yıla ilişkin hedefleriniz neler? 


2013 sonunda hedefimiz 250 franchise ofis sayısına ulaşmak. 2014 yılında ise Türkiye'de 280 ofisimiz olmasını hedefliyoruz. 


RE/MAX'ın yaratmış olduğu istihdam kaç kişiye ulaştı? 


Türkiye'de 2 bin RE/MAX'li gayrimenkul danışmanı var. Aynca ofislerin sahibi olan girişimcileri ve ofis asistanları, ofis müdürleri gibi idari görev yapan çalışanlar da RE/MAX'in yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağladığını görüyonız. 


Franchise koşullarınız neler? 


Başanlı RE/MAX ofislerini kuranlar arasında, mühendisler, doktorlar, silahlı kuvvetler mensuplan, mimarlar, işletme ve ekonomi öğrenimi görmüş kişiler, özel sektörde yönetici konumunda çalışanlar ve daha önce farklı alanlarda kendi işini yapmış olanlar çoğunlukta. Bu yüzden, sektör deneyimi, önem verdiğimiz kriterlerden bir tanesi değil. 


Girişimcilere ne gibi imkânlar sunuyorsunuz? 


Sürekli olarak RE/MAX'lilerin yararlanabileceği eğitim programlan geliştiriyoruz. İki yılda bir düzenlediğimiz kongrede, mesleğin standartlannı daha da yükseltecek bilgi birikimini yaratmaya devam ediyoruz. Ödül törenlerimizle başanyı ödüllendiriyoruz. Düzenlediğimiz Broker Kampı'nda ofis sahiplerimizin liderlik, yönetim becerilerini ve mesleki bilgi düzeylerini güncel tutmalarını sağlıyoruz. 


Gayrimenkul sektörü girişimcilere ne gibi fırsatlar sunuyor? 


Girişimciliğin ruhunda özgür olmak, kendi işinin patronu olmak vardır. RE/MAX, tam da bu şekilde çalışır. İster franchise ofisi açın ister bir franchise ofisimize bağlı olarak gayrimenkul danışmanı olun, işinizde özgürsünüz. Sektörün hareketli olması ve yüksek cirolara sahip olmak aslında en büyük fırsatlardan birini sunuyor. 


"Firmayı iyi inceleyin" 


Franchising alacak olan girişimcilerin sektörü ve franchisor firmayı iyi inceleyip o şekilde karar vermeleri gerektiğini söyleyen Murat Goldştayn'ın girişimci adaylarına önerileri şöyle: "Franchise alacakları markanın geçmişi, çalışma şekli, elde edilecek gelir, eğitimleri ve franchise ağının büyüklüğü önemli. Ayrıca franchise alacak adayların, işin gerektirdiği kişisel özelliklere sahip olması gerekir.

EKONOMİST


Geri Dön