28 / 03 / 2024

Trump Türkiye emlak piyasasını nasıl etkiler?

Trump Türkiye emlak piyasasını nasıl etkiler?

ABD'de başkanlık seçimleri nihayet sonuçlandı ve kazanan Donald Trump oldu. Peki Trump'ın başkanlığı Türkiye emlak piyasasına nasıl yansıyacak?



Trump Türkiye emlak piyasasını nasıl etkiler?


ABD'de seçim anketleri yanıldı (!). Donald Trump ABD'nin başkanı oldu. Trump'ın başkanlığı Türkiye emlak piyasasına nasıl yansıyacak?


Biraz emlak dışına çıkar gibi olacağız. Ama dönüp dolaşıp geleceğimiz yer yine emlak olacak.


1)  Trump iç politikada açıkladığı uygulamaları hayata geçirirse ABD'nin tez zamanda dağılmasına ve bugünkünden daha fazla karışmasına yardımcı olur. Keskin sirke küpüne zarardır. Artan kaos ve gerilim ortamı ABD'de bastırılan, bastırıldığı için iyi görünen makro ekonomik verilerde mızrak çuvala sığmaz olur. ABD'nin durumu Amerikan kapitalistleri ve kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılır.


2) Dış politikada açıkladığı projeleri hayata geçirirse ABD'nin Ortadoğu'daki karizmasını yerle bir eder. O müttefiklerle ABD büyük kayıplar vererek Ortadoğu'daki nüfuzunu azaltır. Latin Amerika, Uzakdoğu ve Avrupa'da da karizması biten bir ABD ile karşılaşacağız.


3) Anlaşılan o ki ABD'nin temellerine ve köklerine dinamit koymak isteyen birileri Trump projesini hayata geçirmiş:) Dış ve iç politikada çöken bir ABD ile karşılaşacağız. Bu çöküş petro-doların ve dolarize olmuş dünyanın sonunu getirecek.


Siz bakmayın son aylarda doların spekülatif bir şekilde yükseldiğine. Dolar karşılığı olmayan bir paradır. Zorlamayla ayakta. Finans piyasalarında hiçbir enstrüman ayakta durmaz.


Türkiye'de siyasal istikrarı bozmak için ekonomik kriz çıkartılmaya çalışılıyor. Türkiye zorlu bir virajda ilerliyor. Bu virajda saatte 140 kilometrelik hızla ilerliyor. Hız kesme şansı yok.


Yolcululuğu başarı ile tamamlarsa bugünler gülümsenerek hatırlanacak.


Haftasonu soru soran bir okura dediğim gibi:  İstanbul 2 bin 700 yıllık bir kent. Dolardan önce de vardı. Dolardan sonra da olacak:)) Bir gün ABD olmayacak. Dolar olmayacak. Ama İstanbul yaşayacak:))


Sorunun tamamına http://www.tebernuskirecci.com.tr/emlak-balonu-sonmeye-basladi/148944 adresinden ulaşabilirsiniz.


Özetle 2 bin 700 yıllık tarihe sahip İstanbul ve 10 bin yılın üzerinde geçmişe sahip Anadolu için Trump, ABD Doları ya da ABD dünkü çocuk. Ayrıca yarın olmayacak çocuklar. Dolayısı ile biz işimize gücümüze bakalım.


Geri Dön