26 / 04 / 2024

Donald Trump türkiye emlak piyasasını etkiler mi

Donald Trump türkiye emlak piyasasını etkiler mi

ABD'de başkanlık seçimleri nihayet sonuçlandı ve kazanan Donald Trump oldu. Peki Trump'ın başkanlığı Türkiye emlak piyasasına nasıl yansıyacak?

ABD eski başkanı Donald Trump 454 milyon dolar cezaya çarptırıldığı davayı temyize götürdü!

ABD eski başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla yargılanmış olduğu davada verilen 454 milyon dolarlık para cezası kararını temyize götürdü.

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Donald Trump'ın emlak serveti 2,5 milyar dolara yaklaştı!

Eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump, 25 senede ilk defa Forbes dergisi tarafından açıklanan "ABD'nin En Zengin 400 Kişisi" listesinde yer almadı. 

ABD'den Türkiye'ye gayrimenkul yaptırımı!

ABD'de 2021 yılı için 740 milyar dolarlık savunma bütçesine onay verilmesiyle  bu ay geçmesi beklenen tasarı ile birlikte Trump'ın 30 gün içerisinde Türkiye'ye yaptırım uygulaması bekleniyor. Yaptırımlar arasında gayrimenkul satış yasağı da yer alıyor.  

Donald Trump'ın doğduğu eve alıcı bulunamıyor!

Donald Trump'ın doğduğu ve ailesiyle 5 yıl yaşadığı New York'daki Queens bölgesindeki ev satışa çıkarılmıştı. Alıcı bulunamayan ev geçici süreliğine satışa kapatıldı...

ABD'den Türkiye'ye yaptırım!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri operasyon nedeniyle uygulamaya geçireceği yaptırımların bazılarını açıkladı.

ABD'li Bakan Ross'un Türkiye ziyareti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın iki ülke ticaret hacmi hedefini 100 milyar dolara çıkarmasının ardından Türkiye'ye gelen ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross bir dizi görüşme gerçekleştirdi, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Donald Trump 'Grönland'ı satın alacak' iddialarını doğruladı!

ABD Başkanı Donald Trump, Grönland'ı satın alacağı iddialarını doğruladı. Trump, "Böyle bir konsept gelişti. Bir tür gayrimenkul anlaşması" dedi.

'Donald Trump Grönland'ı satın alacak' iddialarına yanıt!

ABD Başkanı Donald Trump’ın Danimarka’ya bağlı Grönland adasını satın alacağı iddia edilmişti. Grönland Dışişleri Bakanı Ane Lone Bagger, “İş yapmaya hazırız, ancak satılık değiliz” diye açıklama yaptı.

Donald Trump’ın kutuplaştırıcı politikaları servetine zarar veriyor!

Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki görevi ve kutuplaştırıcı politikaları net servetine zarar veriyor. Ama başkanlığı paraya çevirmeyi denemiyor da değil.

Ivanka Trump Türk mermerini dünyaya tanıttı!

Dünyada sadece Türkiye'de bulunan Çizgili Marmara mermeri Ivanka Trump sayesinde dünyanın en lüks projelerine girdi. Ivanka’nın New York’taki Soho Oteli ile duyurduğu mermer, dünyanın en prestijli binalarına girdi.

Donald Trump'tan Moskova'da gayrimenkul yatırımı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın şirketinin ABD başkanlık seçimleri sırasında Moskova'da gayrimenkul inşa etmeye çalıştığı iddia edildi.

Ali Ağaoğlu: Türkiye’nin Trump’ı olmayacağım!

Sözcü gazetesi yazarlarında Emre Çevik, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile röportaj yaptı. Ali Ağaoğlu "Türkiye’nin Trump’ı olmayacağım" diye açıklamada bulundu.

Donald Trump türkiye emlak piyasasını etkiler mi Haberi

Donald Trump türkiye emlak piyasasını etkiler mi


ABD'de seçim anketleri yanıldı (!). Donald Trump ABD'nin başkanı oldu. Trump'ın başkanlığı Türkiye emlak piyasasına nasıl yansıyacak?


Biraz emlak dışına çıkar gibi olacağız. Ama dönüp dolaşıp geleceğimiz yer yine emlak olacak.


1)  Trump iç politikada açıkladığı uygulamaları hayata geçirirse ABD'nin tez zamanda dağılmasına ve bugünkünden daha fazla karışmasına yardımcı olur. Keskin sirke küpüne zarardır. Artan kaos ve gerilim ortamı ABD'de bastırılan, bastırıldığı için iyi görünen makro ekonomik verilerde mızrak çuvala sığmaz olur. ABD'nin durumu Amerikan kapitalistleri ve kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılır.


2) Dış politikada açıkladığı projeleri hayata geçirirse ABD'nin Ortadoğu'daki karizmasını yerle bir eder. O müttefiklerle ABD büyük kayıplar vererek Ortadoğu'daki nüfuzunu azaltır. Latin Amerika, Uzakdoğu ve Avrupa'da da karizması biten bir ABD ile karşılaşacağız.


3) Anlaşılan o ki ABD'nin temellerine...