05 / 05 / 2024

Donald Trump'tan Moskova'da gayrimenkul yatırımı!

Donald Trump'tan Moskova'da gayrimenkul yatırımı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın şirketinin ABD başkanlık seçimleri sırasında Moskova'da gayrimenkul inşa etmeye çalıştığı iddia edildi.



ABD Başkanı Donald Trump'ın 2015 sonu ve 2016 başında ABD başkanı olarak seçilmeye çalıştığı dönemde şirketinin Moskova'da gayrimenkul yatırımı yapmaya çalıştığı iddia edildi.


Trump Organization adlı şirket ile yatırımcılar arasında Moskova'da Trump Tower inşa etmek için anlaşma sağlandı. Arsası ve inşaat izni bulunmayan proje hakkındaki anlaşma ABD başkan adaylığı ön seçimleri başlamadan hemen önce, geçen yıl ocak ayı sonunda iptal edildi.


Geçen yılki başkanlık seçimleri sırasında Trump'ın seçim ekibinin Rusya ile işbirliği yapıp yapmadığı hakkında hem hem ABD Adalet Bakanlığı hem de Kongre inceleme ve soruşturma başlatıldı. 


Trump, geçen yıl Temmuz ayında Rusya ile iş ilişkisi olduğu iddialarını yalanladı. Açıklamalarında, "Rusya'da SIFIR yatırım yaptım, kayıtlara geçsin" dedi. Ertesi gün bir basın toplantısında "Rusya ile hiçbir alakam yok" ifadelerini kullandı.



Dünya


Geri Dön