26 / 04 / 2024

Donald Trump'ın doğduğu eve alıcı bulunamıyor!

Donald Trump'ın doğduğu eve alıcı bulunamıyor!

Donald Trump'ın doğduğu ve ailesiyle 5 yıl yaşadığı New York'daki Queens bölgesindeki ev satışa çıkarılmıştı. Alıcı bulunamayan ev geçici süreliğine satışa kapatıldı...



Amerika’nın 45’inci Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’a taşınmadan önce New York’taki Trump Tower’da yaşıyordu.  Başkan’ın çocukluğunda yaşadığı New York’un Queens bölgesindeki ev ise neo-Tudor akımının mimari özelliklerini yansıtıyor.

Amerikanın Sesi'nde yer alan habere göre, Başkan Trump’ın babası Fred Trump, New York’un önde gelen gayrimenkul yatırımcılarından biriydi. İnşa edilmesini sağladığı binalar bugün New York’un çehresini oluşturuyor. Bu ev de o binalardan farksız.
2016’nın sonunda Haghani Emlak şirketi evi 1 milyon 400 bin dolara, bundan iki ay sonra da 2 milyon dolara satılmıştı. Şubat ayında yeniden satışa sunulan ev 5 milyon dolardan satışa çıkarıldı.  Fakat Donald Trump’ın 14 Kasım’da açık arttırmaya çıkarılan evine müşteri çıkmaması üzerine ev geçtiğimiz günlerde piyasadan çekilmek durumunda kaldı.

Evin yeni sahibi kimliğini gizlerken, başkanla bir ilişkisi olmadığı iddia ediliyor. 

2017’de ev sahibi, evi, konut kiralama uygulaması Airbnb’den gecesi 725 dolara kiraya veriyordu. Evin yaşından ve özellikle su tesisatındaki sorunlardan dolayı kiracılardan birçok şikayet geldiği aktarılıyor.
Eve ilgi duyan tek kişi ise, evi halkın desteği ile 5 milyon dolara para toplayarak satın alarak yıkmak istiyor. Bu kişinin kimliği gizli tutuluyor.

Geçici süreliğine satışı durdurulan beş yatak odalı, açık teraslı, şömineli evin içerisinde Donald Trump’ın aile fotoğrafları ve konuşma metinleriyle yer alıyor.


Geri Dön