01 / 05 / 2024

Urla'daki taş ocağının ÇED toplantısı 2 Temmuz'da!

Urla'daki taş ocağının ÇED toplantısı 2 Temmuz'da!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün Urla'nın Birgi Köyü'nde 100 hektarlık alanda kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için ön izin alan şirket projeyi halka anlatacak.



Hızır Kaptan tarafından işletilmesi planlanan tesis ile ilgili ÇED süreci belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, görüşlerin sunulacağı ÇED toplantısının 2 Temmuz'da yapılmasına karar verdi. Köye sadece 950 metre uzaklıkta orman alanı ve doğal yaşam merkezinin ortasında kurulması planlanan tesis ile ilgili köylüler kampanya başlatmıştı. Sosyal medyadan da destek verilen kampanya kapsamında birçok kişi alana giderek incelemelerde bulundu. 


2 İŞÇİ ÖLMÜŞTÜ 


Maden İşleri Genel Müdürlüğümün '200808418 ruhsat numarası' ile izin verdiği Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi'ni İstanbul'da yaşanan kaza ile gündeme gelen Hızır Kaptan isimli kişinin işletileceği öğrenildi. Sultangazi'de faaliyet gösteren 'Has Beton' adlı taş ocağında geçen 29 Haziranda meydana gelen toprak kaymasında, kepçe operatörü Süleyman Akay ve kamyon şoförü Erdem Çelikmen tonlarca balçığın altında kalarak yaşamını kaybetmişti. 


Ege'de Son Söz 


Geri Dön