23 / 04 / 2024

007 James Bond serisinin son filmi Skyfall'ın bazı sahneleri Eminönü'nde çekilecek!

007 James Bond serisinin son filmi Skyfall'ın bazı sahneleri Eminönü'nde çekilecek!

007 James Bond serisinin son filmi Skyfall'ın bazı sahneleri, Adana'nın ardından İstanbul'da çekilecek



007 James Bond serisinin son filmi Skyfall’ın bazı sahneleri, Adana’nın ardından İstanbul’da çekilecek. 16 Nisan’da başlayacak çekimler için Eminönü’nde trafik üç hafta kapatılacak. Yapımcılar, çekimler süresince iş yapamayacak olan esnafın tüm kaybını karşılayacak...

Başrolünü Daniel Craig’in oynadığı ‘007 James Bond’ serisinin son filmi Skyfall’ın bazı sahneleri Adana’nın ardından bu kez de İstanbul’da çekilecek. Film için Eminönü ve çevresine platform kurulacak. Filmin en aksiyonlu sahneleri 16 Nisan ila 6 Mayıs tarihleri arasında Mısır Çarşısı ve Yeni Cami önünde çekilecek.

 DEKORLAR KURULUYOR
Başta Eminönü olmak üzere Tarihi Yarımada’ya yayılacak çekimlerde motosiklet kovalamacaları, araçların havaya uçurulması sahneleri yer alacak. 16 Nisan’da başlayacak çekimlerde öncelikle dublörler görev alacak. Başrol oyuncuları ise 30 Nisan’da İstanbul’a gelecek. Film için dekorlar pazartesi gününden itibaren kurulmaya başlanacak. Mısır Çarşısı önü ve Yenicami Meydanı da film için pazar yerine dönüştürülecek. Çekimler süresince bölge trafiğe de kapatılacak. Kültür Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Fatih Belediyesi’nin izniyle başlayacak çekimler için Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından bir program oluşturuldu. Buna göre; Büyük Postane, Bankacılar Caddesi, Sultanhamam, Yenicami önü, Balat Kiremit Caddesi ve Kapalıçarşı etrafında bazı günlerde araç ve yaya trafiğine izin verilmeyecek. Hangi caddelerin hangi günlerde kapatılacağı önümüzdeki günlerde UKOME tarafından duyurulacak.

ESNAFLA GÖRÜŞME
Film çekimleri için bölge üç hafta trafiğe kapatılacak. Peki İstanbul’da alışverişin kalbi olan bölgede esnafın hali ne olacak İşte bu soru elbette bölge esnafının da kafasını kurcalıyor. Filmin yapımcıları ise bölgeye araç ve yaya girişi yapılamayacak olmasından dolayı iş yapamamaktan korkan esnafla görüşmeler yapıyor. Yapımcılar, esnafın günlük kayıplarını karşılayacaklarının sözünü veriyor. Yapımcılarla esnaf arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor. Zira bazı dükkân sahipleri günlük 15 bin TL gibi astronomik rakamlar istiyor. Yapımcılar, esnafla orta yolu bulmak için görüşmeleri sürdürüyor. Sadece dükkân sahiplerinin değil, çekimler boyunca Eminönü’ne giremeyecek olan sokak simitçilerinin, mısırcıların bile günlük kazançları ödenecek. 

‘ANLAYIŞ BEKLİYORUZ’
Çekimler süresince trafik yoğunluğu yaşanacağını kabul eden Fatih Belediyesi yetkilileri, “İstanbullulardan anlayış bekliyoruz. Çünkü bu film, şehrimizin tanıtımı açısından son derece önemli. Alacağımız önlemlerle olası trafik problemlerini minimum düzeyde tutacağız” diyor.

HAYDARPAŞA DA VAR
Filmin bazı sahnelerinin de Haydarpaşa’da çekilmesi planlanıyor. Fakat Anadolu Yakası’ndaki çekimlerle ilgili henüz net bir bilgi yok. Bu konuda da önümüzdeki hafta içinde açıklama yapılması bekleniyor.

İKİNCİ BOND FİLMİ DE İSTANBUL'DA ÇEKİLMİŞTİ
Skyfall, İstanbul’da çekilen ilk Bond filmi değil. Yıllar önce, Bond serisinin ikinci filmi olan ‘From Russia With Love’ın (Rusya’dan Sevgilerle) büyük bir kısmı da İstanbul’da geçmişti. 1963 yılında çekilen filmde o zaman James Bond’u Sean Connery oynuyordu. 007 James Bond, Sovyet istihbarat ordusunda görevli bir onbaşıya yardım etmek için İstanbul’a geliyordu. Yerebatan Sarnıcı, Eminönü ve Topkapı Sarayı gibi İstanbul’un önemli yerlerinde çekilen filmin kuşkusuz en unutulmaz sahnesi ise James Bond’un Yerebatan Sarnıcı’ndan çıkarttığı periskop ile Beyoğlu’ndaki SSCB Konsolosluğu’nu dikizlediği sahneydi...

 Habertürk

 


Geri Dön