27 / 04 / 2024

0.99 faizli ve 60 ay vadeli krediyle herkes kazanacak! İşte ayrıntılar...

0.99 faizli ve 60 ay vadeli krediyle herkes kazanacak! İşte ayrıntılar...

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, yüzde 0,99 faizli, 60’a kadar uzun vadede finansman çözümünün sağlandığı yalıtım kredisi kapsamında, her sene 300 bin dairenin yalıtılması halinde 5 sene sonunda toplam milyar metreküp doğalgaz tasarruf edilm



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi Türkiye'de mevcut bina stokunun yalnızca zde 20’sinin ısı yalıtımı ile ilgili mevzuatlar çerçevesinde bulunduğunu belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, konuya ilişkin “Geri kalan yüzde 80’lik mevcut bina stokumuzun yalıtımla enerji verimli hale getirilmesi için finansal destek mekanizmalarının oluşturulması gerektiğini sürekli ifade ettik. Ülkemizde alınan yalıtım kredisini bu bakımdan memnuniyetle karşılıyoruz. Bu kredi ile halkımız yüzde 0,99 faiz oranıyla 50 bin TL'ye kadar 60 ay vadeli olarak kredi kullanabilecek ve evlerini daha düşük faturalarla kışın ısıtabilecek ve yazın da serinletebilecek" açıklamasında bulundu.

0.99 faizli ve 60 ay vadeli krediyle herkes kazanacak! İşte ayrıntılar...

Bugün İstanbul’daki ortalama bir apartmanda dış cephede ısı yalıtımı yapılmasının ev başına maliyetinin 20 bin lira ile 25 bin lira arasında olduğunu belirten Eruslu, 60 ay vadeyle ortalama 22.500 TL tutarında yalıtım kredisi kullanılması halinde aylık taksitin 525 TL olduğunu belirtti. 

"Şu anki doğalgaz fiyatlarının önümüzdeki 5 yıl içerisinde hiç değişmediğini varsaysak dahi kredinin taksidinin yüzde 70’i yalıtımla üstelik sadece ısıtmadan sağlanan tasarrufla karşılanıyor. Önümüzdeki kış döneminde doğalgazın fiyatının artması bekleniyor" diye konuşan Eruslu, "Doğalgazın fiyatının son 5 yılın ortalaması kadar artacağı varsayılırsa yalıtımla hane başına yıllık doğalgaz tasarrufunun bedeli 6.100 lira seviyelerine yükseliyor ve bir bakıma yalıtımla sağlanan tasarrufla vatandaşlarımız kredi taksitlerini ödemiş oluyor. Soğutma amaçlı tüketilen elektrik enerjisinden sağlanacak tasarrufu da eklediğimizde vatandaşlarımızın kredi taksitlerinin üstünde tasarrufları olacağı gözüküyor" ifadelerini kullandı. 

0.99 faizli ve 60 ay vadeli krediyle herkes kazanacak! İşte ayrıntılar...

YALITIM KREDİSİYLE HERKES KAZANÇLI OLACAK

Yüzde 0,99 faizli, 60’a kadar uzun vadede finansman çözümünün sağlandığı yalıtım kredisi kapsamında, her sene 300 bin dairenin yalıtılması halinde 5 sene sonunda toplam milyar metreküp doğalgaz tasarruf edilmiş olacağının altını çizen Emrullah Eruslu, “Tasarruf edilen bu miktar 2020 yılında konutlarda tüketilen toplam enerjinin yüzde 15,5’ine karşılık geliyor ve parasal karşılığı 26,5 milyar TL’yi aşıyor.  Yalıtım kredisi sadece vatandaşa değil devlete de kazandıracak. Hatırlanacağı gibi Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), doğal gazın ithal bir enerji kaynağı olup, yüzde 99’dan fazlası yapılan uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yurt dışı arz kaynaklarından temin edildiğini ve uluslararası enerji fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 50, konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 35 oranında artış yapıldığını duyurmuştu. Ayrıca BOTAŞ bu artışa rağmen konutlarda kullanılan doğal gazın her bir metreküpüne Devletimiz tarafından yüzde 70 oranında destek verilmeye devam edileceğini belirtmişti. Bu yönüyle bakıldığında yalıtımla doğalgazdan sağlanan tasarrufla devletimiz de kazanacak" açıklamasında bulundu ve daha az enerji tüketimine bağlı şekilde çevrenin de kazanacağını dile getirdi. 

Eruslu, yalıtım kredisiyle oratay çıkacak diğer kazançları şu şekilde açıkladı: 

"5 yılın sonunda Sera gazı azaltımı 13,5 milyon ton CO2 mertebelerinde hesaplanıyor. Bu tasarruf; 124.000 adet ağaçtan oluşan 50.000 dönüm orman alanının 5 yıl boyunca yuttuğu CO2 miktarına eş değer. Yalıtım kredisiyle elde edilecek tüm kazanımlar üretim, uygulama, nakliye, satış, dağıtım vb. görevler yürüten yaklaşık yalıtım ekosistemindeki yaklaşık 50.000 kişi ile gerçekleştirilecek. Kullanılacak olan yalıtım malzemeleri, yalıtım camı üniteleri, yapıştırıcı, sıva, alçı levha gibi yardımcı malzemelerin tamamı Türkiye’de üretilmektedir. Bu kredi yerli sanayiye de hareket getirecek."

En iyi yatırım hangisi; altın mı, gümüş mü? Altın ve gümüşte yıl sonu için benzeri görülmemiş açıklama geldi

Vesen Yalıları görücüye çıktı! İstanbul'un yeni yalı dairelerinde satışlar başladı!

Kiralık evlerde yeni rüzgar! Yüzde 25 artış sınırlaması fiyatları uçuracak! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön