25 / 04 / 2024

1 Temmuz 2022 asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret açıklandı mı? Temmuz ara zammı kaç TL oldu?

1 Temmuz 2022 asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret açıklandı mı? Temmuz ara zammı kaç TL oldu?

Asgari ücret ara zammına dair sorulan soruların sayısı artmaya devam ediyor. Bugün açıklanan haberle asgari ücretin ne kadar olacağı belli oldu. İşte detaylar!



2022 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ARA ZAM AÇIKLANDI MI?

2022 Temmuz asgari ücretin ne kadar olacağı açıklandı. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde merakla beklenen süreç sona erdi. Asgari ücret zam oranı bugün yapılan son görüşmeler ile belli oldu.

Asgari ücretin ne kadar olduğunu açıklamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile birlikte kameraların karşısına geçti.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapıldığını ve net asgari ücretin 5500 liraya yükseldiğini açıkladı. Yapılan bu zammın ara zam olduğunu ve esas zammın Aralık ayında kararlaştırılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretteki artışla birlikte memurlara da gelir vergisinden dolayı 300 lira artış olacağını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

- Ülkemiz maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği program uygulanacak.

- Enflasyon sadece ülkemizin değil tüm gelişmiş devletlerin, tüm dünyanın sorunudur.

- Ekonomi programımızı kararlılıkla uygulayacak, bu küresel fırtınadan en az kayıpla çıkmanın yollarını arayacağız.

- Komisyon toplantıya çağırıldı. Yeni bir asgari ücret rakamı belirlendi ve açıklandı. Asgari ücrete temmuzdan geçerli olmak üzere yüzde 30 ara artış yapıyoruz. Asgari ücret net 5500 liraya çıkarıldı. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira da destek verecektir.

Dolar bugün ne kadar? 1 Temmuz dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Kurban fiyatlarında son durum! Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?

2 katlı prefabrik evler kaç liraya mal oluyor?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön