19 / 04 / 2024

1. Yeşil Tesisler Konferansı 15 Aralık'ta yapıldı!

1. Yeşil Tesisler Konferansı 15 Aralık'ta yapıldı!

Çevre dostu tesisler yaratmaya yönelik projelerin, ürün ve uygulamaların tartışıldığı 1. Yeşil Tesisler Konferansı 15 Aralık 2009'da İstanbul Swissotel'de gerçekleşti



. Türkiye'de sürdürülebilirlik ve çevre bilincinin artmasına katkıda bulunmayı hedefleyen konferansa enerji yönetiminde global bir uzman olan Schneider Electric de katıldı.

Otel, hastane, okul, AVM, konut gibi tesislerin yöneticilerinin yanı  sıra, bu kurumlara ürün ve hizmet sunan tedarikçiler, teknik uzmanlar, devlet kuruluşları ve STK'ların bir araya geldiği  Yeşil Tesisler Konferansı'nda, tesislerde karbon salınımının azaltılması, Türkiye'nin de imzaladığı Kyoto Protokolü'nün etkisi, enerji ve su verimliliği uygulamaları, çevreye duyarlı tesisler ve yeşil yıldız projesi, tesislerde hava ve su kalitesinin artırılması ve geri dönüşüm konuları detaylı olarak ele alındı. 

Konferansa katılan Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü ve Balkanlar & Ortadoğu Başkanı Turhan Turhangil yaptığı açıklamada, teknolojinin gelişmesiyle birlikte tüm dünyada enerjiye olan ihtiyacın her geçen gün daha da arttığını belirtti. Bir yandan tükenen kaynaklar, diğer yandan çevre ile ilgili sorunlarımıza çözüm bulabilmek amacıyla, enerjiyi verimli kullanmanın son derece önem taşıdığını dile getiren Turhangil, bu alanda yapılacak çalışmaların enerji tasarrufunun yanısıra, daha az karbon salınımı anlamına geldiğinin de altını çizdi. 

“Gezegenimizin geleceği enerjiyi verimli yönetmemize bağlı”

Bugün çevreye karşı en duyarlı hareketin daha az karbon salınımına neden olacak çözümler geliştirmek olduğunu vurgulayan Turhan Turhangil, “Enerji yönetimi günümüzde tüm dünyanın en önemli gündem maddeleri arasındadır. Gezegenimizin geleceği için, teknolojik ve yenilikçi çözümlerle enerjiyi verimli yönetmemiz gereklidir. Ancak bu şekilde enerjiyi tasarruflu kullanır ve karbon salınımını azaltabiliriz. Günümüzde tesislerin çevreye bu boyutta hassasiyet göstermesi çok duyarlı bir yaklaşım” dedi. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Schneider Electric Avrupa İş Geliştirme Direktörü François Carle ise “Yeni Nesil Otel Teknolojileri ve Enerji Yönetimi” ile son gelişmeleri ve teknoloji çözümleri katılımcılar ile paylaştı.  François Carle yaptığı konuşmada, günümüzde önemli boyutlarda enerji maliyeti olan otellerin, enerji verimliliği çözümleri ile sadece ihtiyacı kadar enerji harcayan binalara dönüştüğünü ve yapılan bu enerji tasarrufunun doğrudan binanın karbon salınımının düşürülmesine katkıda bulunduğunu belirtti. 

“Bir birim enerji için 3 birim enerji üretiliyor”

François Carle, otellerde uygulanan enerji verimliliği çözümleri ile çevre dostu binalara sahip olunabildiğini de söyledi. Carle, “Bizler tüketici olarak,  bir birim enerji tasarrufu yaparken, aslında santrallerde bunun karşılığı olarak 3 birim enerji üretiliyor, çünkü enerji bize ulaşıncaya kadar kayıplara uğruyor. Enerji verimliliği çözümleri sayesinde, enerjiyi daha az tüketerek, verimli kullanıyorsunuz,  daha az enerji maliyetiyle konfordan ödün vermeden yaklaşık yüzde 30 oranında tasarruf sağlıyorsunuz. Daha da önemlisi teknolojinin çevre üzerindeki etkilerini azaltmaya katkıda bulunuyorsunuz.  Enerji verimliliği ile donatılmış daha az enerji harcayan endüstriyel ve ticari binalar ve dolayısıyla daha az enerji üreten santraller atmosfere daha az karbon salınımı anlamına geliyor” dedi.


Geri Dön