26 / 04 / 2024

10 bin 8 TL'ye varan yardım! Başvurular e-Devlet'ten!

10 bin 8 TL'ye varan yardım! Başvurular e-Devlet'ten!

Binlerce öğrenciye 10 bin 8 TL'yi bulan eğitim yardımı yapılacak. Başvurular, E-Devlet üzerinden alınırken yardım paraları, uygun görülen bankalar aracılığıyla hesaplara yatırılacak.



Başvuruda bulunmak için öğrenimin devam etmesi ilk şart olarak öne çıkıyor. İşte eğitim yardımı başvuru şartları ve diğer detaylar…

İlköğretim için 5 bin 4 TL, ortaöğretim için 7 bin 506 TL, yükseköğretim için 10 bin 8 TL eğitim ve öğretim yardımı ödemesi yapılacak. Toplamda 19 bin 451 öğrenciye 136 milyon TL eğitim öğretim yardımı sağlanması planlanıyor. İşte tüm detaylar...

YARDIM PARALARI BANKAYA YATACAK!

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri, 4/a ve 4/b statüsünden aylık alan hak sahiplerinin banka hesaplarına gönderilecek. 4/a ve 4/b statüsünden aylık almayan hak sahipleri ile 4/c statüsünden aylığını Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Burganbank, Garanti Bankası, Ing Bank,  Denizbank, Fibabanka, İş Bankası, Şekerbank, , Finansbank, Türkiye Finans Katılım Bankası ve PTT şubelerinden alanlar için ödemeler aynı bankaya olacak.

Bu bankaların dışındaki bankalardan aylık alanlar ise ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla alacak. Bu durumda hak sahiplerinin yasal ya da temsilcilerinin bankaya müracaat etmesi gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön