27 / 04 / 2024

10 milyar dolarlık 39 şehir hastanesinin 6'sı açıldı!

10 milyar dolarlık 39 şehir hastanesinin 6'sı açıldı!

Birçok ülke, sağlık sektöründe dünya markası olmayı başaran “Şehir Hastaneleri” için sıraya girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 44 bin 500 yatak kapasiteli 39 hastaneden oluşacak şehir hastanelerinin 6'sının açıldığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘En büyük rüyam’ olarak açıkladığı şehir hastaneleri projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 44 bin 500 yatak kapasiteli 39 hastanenin 6'sının hizmete açıldığını söyledi. 

Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre, Birçok ülke, sağlık sektöründe dünya markası olmayı başaran “Şehir Hastaneleri” için sıraya girdi. Anahtar teslim şehir hastanesi projesi kapsamında Romanya’yla anlaşma yapıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de sağlık yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Romanya Sağlık Bakanı’yla meseleyi konuştuk'' diyen Koca, en geç 1-2 ay içinde karşılıklı imzaların atılacağını açıkladı. 

Ukrayna ve Kazakistan’dan Türkiye’ye talep

Ukrayna ve Kazakistan’ın da kendi ülkelerinde şehir hastanesi kurulması konusunda Türkiye’den talepte bulunduklarını söyleyen Bakan Koca, “Biz diğer ülkelere bu hastaneleri nasıl kurduğumuzla ilgili bilgi sunmak üzere Bakanlığımız bünyesinde bir çalışma grubu oluşturduk” dedi. Bakan Koca özetle şunları kaydetti: “Romanya Sağlık Bakanı’yla en son 5. Tıp Kurultayı’nda tekrar bu meseleyi görüştük. Bir iki hafta içerisinde bu işi hızlandıralım” dediler. 1-2 ay içinde karşılıklı mali tarafların netleşmesinin ardından bir anlaşma imzalarız” diye konuştu.

Anahtar teslimi proje

Romanya’da yapılacak hastane devletler arası anlaşmayla kendilerine teslim edileceğini söyleyen Bakan Koca, Romanya için bir devlet iştiraki olacağını belirtti. Koca, Koca, “Bu anlaşmanın yapılması ve hayata geçmesi çok uzun sürmez. Ayrıca 3 bin yataklı bir hastane yapılması da gündemde ama o daha sonra hayata geçebilecek bir proje” şeklinde konuştu. 

44 bin 500 yatak kapasiteli 39 hastane

Türkiye’nin sağlıkta başlattığı en önemli dönüşüm olarak bilinen şehir hastanelerin yapımı sürüyor. “kamu-özel işbirliği” (PPP) modeliyle hayata geçirilen projeler kapsamında 44 bin 500 yatak kapasiteli 39 hastane inşa edilecek. Şehir hastanelerinde şu zamana kadar 6 tanesinin açılışı gerçekleştirildi. Toplam 10 milyar dolarlık yatırım bedeline shaip hastanelerde son teknoloji cihazlar kullanılacak.

2020'ye kadar 13 şehir hastanesi daha açılacak!


Geri Dön