25 / 04 / 2024

Yeni Maraş, 10 milyar dolarlık yatırım istiyor!

Yeni Maraş, 10 milyar dolarlık yatırım istiyor!

Hayalet şehir Maraş'ın açılması için yapılan toplantıda, bölgenin canlandırılması kararı alındı. 46 yıldır kapalı bulunan bölgenin alt yapısının yenilenmesi ve imarı için 10 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyaç var...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katıldığı KKTC’deki “Hayalet şehir” Maraş için düzenlenen “Kapalı Maraş” toplantısının ardından, bölgenin canlandırılıp, turizme kazandırılması hedeflendi.

Sözcü Gazetesi'nden Emin Özgönül'ün haberine göre, 8 kilometre kumsalı olan, Marilyn Monroe ve Sophia Loren'in de evlerinin bulunduğu Maraş'ta 1974'e kadar dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyordu. 105 otel 4 bin 700 konut 100 eğlence merkezi ile 1974 öncesi dünya turizminin gözdesi olan Maraş için KKTC hükümeti, Türkiye ile işbirliği yaparak kentin onarımını gerçekleştirecek. 46 yıldır kapalı bulunan bölgenin alt yapısının yenilenip imarı için, 10 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyaç olduğu öngörülüyor.

Bölgede envanter çalışmaları bitirildi ve gayrimenkullerin büyük bölümünün KKTC'deki vakıflara ait olduğu öğrenildi. Maraş'ta Rum ve İngilizlere ait turistik otel ve konutlar ile arsalar da yer alıyor. Maraş'ın açılması sürecinde mülklerin sahip ve mirasçılarından KKTC'deki Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvurmaları istenecek. AİHM'in onay verdiği komisyon, mülkiyet davaları için iade, takas ya da tazminat kararı verecek. Maraş'ta işletmesi bulunan İngiliz, ABD ve Alman şirketlerine de aynı çağrı yapılacak, imara katkı istenecek ve malları iade edilme imkanı sunulacak.

Kapalı Maraş'ın yerleşime açılması hakkında bildiri oluşturuldu! 

Kapalı Maraş turizme açılıyor!


Geri Dön