29 / 03 / 2024

10 yılda 166 ayrı ihale aldı! Erdoğan’a aşığım demişti, Ethem Sancak meğer ihalelere de aşıkmış

10 yılda 166 ayrı ihale aldı! Erdoğan’a aşığım demişti, Ethem Sancak meğer ihalelere de aşıkmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Erdoğan âşık oldum” diyen ve uzun bir süre AKP’de yöneticilik yapan Ethem Sancak’a ait iki şirket kamudan 10 yılda 166 ayrı ihale aldı. Sancak’ın şirketlerine vatandaşın cebinden ödenen para  toplam 1,1 milyar TL’yi aştı.



2013 yılında TMSF, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni Çukurova Grubu’nun elinden aldı.
BMC, 2014 yılında da 751 milyon TL’ye Sancak’a satıldı. Ethem Sancak, satın alma işleminden hemen sonra şirketin yüzde 49,9’unu 300 milyon dolara Katar Ordusu’na devrederek BMC’ye ortak etti. Sancak geçen yıl da BMC’deki hisselerinin tamamını AKP’ye yakınlığıyla bilinen Tosyalı Holding’e sattı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Sancak, BMC’nin sahibi olduğu 2014 ile 2021 yılları arasında kamu kurumlarına onlarca araç sattı. 

Kamu İhale Bülteni’nin yayınladığı bilgilere göre, 2014’le 2021 arasında BMC Şirketi, kamudan tam 87 farklı ihale aldı. 

87 ihalenin toplam bedeli ise 1 milyar 20 milyon TL’yi buluyor. 

BMC en fazla ihaleyi de Devlet Malzeme Ofisi’nden aldı. Firmanın DMO’dan tam 69 ihale aldığı öğrenildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön