25 / 04 / 2024

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı. 



CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verdi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, sorularının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanmasını talep etti. CHP'li Zeybek, "Aşağıda yer alan sorularımın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından, Anayasa'nın 98 ve TBMM Tüzüğünün 96 ve 99. maddeleri gereğince, yazılı olarak cevaplanması için gereğinin yapılmasını arz ederim" dedi.  Gökan Zeybek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"Geçtiğimiz aylarda söndürülemeyen orman yangınlarıyla karşı karşıya kaldığımız bir dönemi geride bıraktık. Sadece bu yıl yangın nedeniyle kaybettiğimiz orman arazilerimiz son 10 yılda yangın nedeniyle kaybettiklerimizden daha fazla. Geçtiğimiz 10 yılı dikkate aldığımızda orman alanlarımızın vasfını yitirmesi amacı ve devamındaki rant beklentisi ile kasıtlı olarak yakılması ve ardından orman dışı amaçla kullanımının önünün açılması ile sonuçlanan süreçler kamuoyunun da bilgisi dahilindedir. Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız yangin felaketleri sonrası orman arazilerimizin akıbetinin ne olacağı toplumun endişe ile takip ettiği ve sonuçlarını merakla beklediği süreçlerdir."

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek'in soruları:

1- Türkiye'de son 10 yıl içerisinde orman vasfını kaybeden alan miktarı nedir?

2- Türkiye'de son 10 yılda yaşanan yangınlar nedeniyle orman vasfını kaybettiği için imara açılan alan miktarı nedir? 

3- Geçtiğimiz aylarda özellikle Muğla, Antalya, Kütahya ve  Adana  illerimizde yaşanan yangın felaketi sonrası zarar gören orman arazilerinin orman vasfını kaybetmemesi ve imara açılmaması için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Var ise nelerdir? 

4- 2021 yılında yanan orman arazilerinin bulunduğu bölgelerde, kamu kuruluşları ya da  özel sektör kuruluşlarına herhangi bir sebeple izin verilmiş midir? Tahsisat yapılmış mıdır? 

5- 2021 yılında yanan orman arazilerinin bulunduğu bölgelerde maden arama izni olan kişiler/şirketler var mıdır? Var ise bu bölgeler nerelerdir ve yüzölçümleri ne kadardır?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön