25 / 04 / 2024

100 üründe fiyat dondurma kararı! Zincir marketler duyurdu!

100 üründe fiyat dondurma kararı! Zincir marketler duyurdu!

Gıda enflasyonunun her geçen gün artması insanların zor günler geçirmesine sebep oluyor. Türkiye'nin yanı sıra Avrupa genelinde enflasyon rakamları son senelerin en yüksek seviyelerine ulaşmış durumda.



Ülkelerde artan enflasyona karşı top yekün mücadele başladı. Bazı Avrupa ülkelerinde market zincirleri enflasyonla mücadeleye destek olmak amacıyla 'fiyat dondurma' kararı aldı. Peki, 'fiyat dondurma' kararı ne işe yarar? Türkiye için de benzer bir uygulama olabilir mi? İşte tüm detaylar...

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle artan enerji ve gıda fiyatları sonrası zincir marketlerden beklenmedik bir hamle geldi. Uluslararası bir market zinciri, Belçika'da halkın başta enerji ve gıda fiyatlarıyla yükselen enflasyonla mücadele etmesine destek olmak amacıyla 100 üründe fiyat dondurma kararı aldı. Böylece sene sonuna kadar devam edecek kampanya ile ürünlerin fiyatı, enflasyon ve artan enerji maliyetleri göz ardı edilerek sabit kalacak.  Belçika'da enflasyon, ağustosta yüzde 9,94 ile 1976 yılından beri ölçülen en yüksek seviyeye çıkmıştı. Diğer taraftan market zinciri bu uygulamayı geçtiğimiz ay Fransa'da da uygulamıştı. Marketin belirlediği 100 ürün arasında ekmek, bazı peynir çeşitleri, yoğurt, pizza, tavuk, mantar, çikolata, mendil, muz ve kivi gibi çeşitli gıda ürünleri yer alıyor.


Geri Dön