25 / 04 / 2024

1000 TL'den az taksitli TOKİ projeleri!

1000 TL'den az taksitli TOKİ projeleri!

TOKİ, yurdun birçok farklı bölgesinde konut yapımını tüm hızıyla sürdürüyor. Dar gelirli vatandaşların bütçesine özel konutların taksitleri 167 TL'den başlıyor. İşte 1000 lirayı aşmayan taksitlerle alınabilecek 4 bin konut...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), inşa ettiği konut projelerini dar gelirli vatandaşları da hesaba katarak, düşük taksitlerle satışa çıkarıyor. Posta gazetesinde yer alan habere göre, bu kapsamda Kasım itibariyle 4 bin 11 konut, 1000 TL'den az taksitle satılıyor. 29 ilde hayata geçirilen konutların fiyatları ise 50 bin TL'den başlıyor ve 20 yıla kadar ödeme imkanı da sunuluyor.

BORÇ BİTENE KADAR...

Ev sahibi olmak için başvuranları bazı şartlar bekliyor. Buna göre; alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemiyor. Ayrıca, bazı konut projelerinde, satın alınan konutta borç bitene kadar alıcının veya ailesinin ikamet etmesi şartı da aranıyor. Konutta ikamet edilmediği tespit edilirse de sözleşme feshedilebiliyor.

KURAYLA SATIŞ

Konutlardan bazıları da kurayla satılıyor ve dar gelirli vatandaşlara öncelik veriliyor. Bazı konutlar için aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 Türk Lirası olması gerekiyor. Satışa çıkan konutlar için Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmak yeterli oluyor. Hangi bankaya başvuru yapılacağı ve diğer tüm detaylar ‘444 86 54’ numaralı ALO  TOKİ  hattından öğrenilebiliyor.

ENFLASYON YOK

1000 TL den az taksitli TOKİ projeleri!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 6 ayda bir uyguladığı enflasyon artış oranını, 2019 yılında alt gelir grubu konut satışlarında yüzde 4’e sabitledi. Yani enflasyon yüksek gelse bile, artış oranlarına yansımayacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan konuyla ilgili olarak “Alt gelir grubu konutunda 2019 yılı ocak ayında yüzde 4 ve Temmuz’da yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8’lik bir artış oranı uygulanacak. Orta gelir grubuna satılan konutta 6 ayda bir yapılan artış oranı yüzde 5’e, arsa satışında ise yüzde 6’ya sabitlendi” dedi.

20 soruda TOKİ'den nasıl ev sahibi olunur?

Devletten satılık 213 bin konut!

TOKİ Kasım'da 7 bin 807 konutu satışa çıkarıyor!

TOKİ'den tüketiciye enflasyon müjdesi!

TOKİ'nin 1.251 ucuz konutu için son başvuru tarihi bugün!


Geri Dön