19 / 04 / 2024

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.



Öte yandan anlaşma, Equinor ile Rosneft'in temsilcileri arasında haftalarca süren müzakerelerin ardından sonuçlandı. Kremlin’in de onay verdiği anlaşma ile birlikte Equinor yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki varlıklarını, gelecekteki yatırım yükümlülüklerini ve taahhütlerini Rosneft'e devretti.

Rusya'daki varlıklarının toplam defter değerini söz konusu şirket bu yılın ilk çeyreğinde hazıladığı raporda 1,1 milyar dolar olarak bildirmişti.  Şimdi bu değer sıfıra sıfıra inmiş oldu.  Norveçli petrol ve gaz devi Equinor, 30 yılı aşkın bir süredir Rusya'da faaliyet gösteriyordu.

Norveç’in en büyük enerji şirketi olan Equinor, bu kararla birlikte Rusya'dan tamamen çıkan ilk Batılı petrol üreticisi şirket oldu. Medyaya yansıyan haberlere göre şirket bunun de ödeyebileceği en ağır bedeli ödedi.

Rus petrol devi Rosneft şirketi, ülkeden çekilen Norveç enerji şirketi Equinor firmasının Rusya'daki tüm mal varlıkları için toplamda sadece 1 euro ödemiş oldu.

Editörün notu: Bu haber 01:50 saatinde yazılmış olup, güncel olarak dolar kuru 18,25 TL'dir. Euro kuru 18,22 TL, altının gramı ise 995,84 TL'dir.  

TOKİ Yalova Merkez 2022 projesi yüzde 10 peşinatla!

BİM’den kişisel bakım festivali! Pek çok üründe indirim… BİM 14 Eylül 2022 fiyat listesi… 

Rossmann’da büyük fırsat günleri başladı! Tüm kategorilerde %50 indirim… Rossmann 14 Eylül 2022 fiyat listesi…  

Happy Center’da büyük indirim! Happy Center 14 Eylül 2022 fiyat listesi…

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön