16 / 04 / 2024

11 milyar TL'lik 2B arazisi satıldı!

11 milyar TL'lik 2B arazisi satıldı!

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibinin tapularını aldıklarını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesine ilişkin konuştu.

7 milyar 800 milyon TL'lik tahsilat

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibinin tapularını aldıklarını söyleyen Kurum, satışı yapılan 531 bin taşınmazın toplam satış bedelinin 11 milyar TL olduğunu, bu tutarın bugüne kadar 7 milyar 800 milyon TL'lik bölümünün tahsil edildiğini açıkladı.

Başvurularda yüzde 82 başarı

Hazineye ait tarım arazilerinin satışında ise 57 bin hak sahibinin tapularına kavuştuğunu anlatan Kurum, "Çiftçilerimizin tarımsal üretim destekleri gibi sözleşmeye bağlı haklardan yararlanması ve sözleşmesiz kullanımdan kaynaklanan ihtilafların giderilmesi amacıyla Hazineye ait tarım arazilerinin ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden doğrudan kullanıcılarına kiralanmasına ilişkin düzenlemeyi hayata geçirdik. Başvurularda yüzde 82 oranında bir başarı elde ettik. Başvuruları değerlendirmeye başladık ve gerekli şartları taşıyan 3 bin vatandaşımızın kiralama işlemlerini tamamladık. Bu kapsamda 180 bin çiftçimiz başvuruda bulunmuştur. Kiralama işlemlerine ilişkin gerekli çalışmalara başladık." ifadelerini kullandı.

2B araziler için emsal karar!

2B arazi düzenlemesinde detaylar belli oldu!


Geri Dön