26 / 04 / 2024

122 milyon liralık ODTÜ yurdu barınma sorununu çözecek!

122 milyon liralık ODTÜ yurdu barınma sorununu çözecek!

ODTÜ mezunları kampüs için inşa edilen planlanan yurdun öğrencilerin 20 yıllık barınma ihtiyacını kökünden çözeceğini belirtildi. Mezunlar 122 milyon liralık yatırımın ODTÜ bir fırsat olduğunu kaydetti.



Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Birliği Vakfı'ndan (ODTÜ MEBİVA), ODTÜ'de KYK yurdu yapılmasına yönelik plana ilişkin, "Yurt projesinin, ODTÜ'lü öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını kampüs içinde gelecek 20 yıllık dönem için kökünden çözeceğini ve ODTÜ için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz" açıklamasında bulunuldu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; ODTÜ MEBİVA'dan yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ'de Kredi Yurtlar Kurumu yurdu yapılması planlanan kavaklık bölgede, ağaçların kesilmesinin protesto edilmesiyle başlayan süreç, öğrenciler üzerinden siyasi, ideolojik, kurumsal hatta makam fırsatçılığı olarak belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Bazı siyasi ve marjinal grupların da bu durumu kendileri açısından bir fırsata dönüştürme çabası içinde olduklarını gözlemliyoruz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde KYK tarafından yapılacak olan yurt projesinin ODTÜ'lü öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını kampüs içinde gelecek 20 yıllık dönem için kökünden çözeceği ve ODTÜ için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu sayede üniversite yurt inşası için harcayacağı kaynağı Üniversitenin diğer ihtiyaçları olan laboratuar, kütüphane, yemekhane ve spor tesisleri için harcayabilir. ODTÜ'nün öğrenci yurdu ihtiyacı çok net bir şekilde ortadayken, KYK söz konusu yurt inşaatı için yurdun nereye yapılacağı, mimari tarzı, sosyal donatılarının kullanım ve işletim koşulları gibi Rektörlüğün talep ettiği bütün özel şartları kabul ederek 122 milyon TL'lik dev bir yatırım yapacakken bu tarihi fırsatın kaçmaması gerekir. Söz konusu alan, ormanlık değil kavaklıktır; endüstriyel, çok hızlı büyüyen ve zamanı geldiğinde kesilmek üzere dikilmiş kavak ağaçlarından oluşmaktadır.

MEBİVA olarak yeni yurt projenizi; öğrencilerimizin yaşam koşulları ve seçeneklerini artıracağı; kampüs içi temel barınma ihtiyacını karşılayacağı ve finase edecek olan KYK ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde ODTÜ'nün yurt üzerinde insiyatifini koruduğu gerçeğinden hareketle destekliyoruz. Bununla beraber, 750 kavak karşılığında karbon dengesinin Ankaralı için korunmasının da garantiye alınmasını talep ediyoruz. Bu amaçla eşdeğer karbon salınımı yapan bir ağaçlığın yapılmasını da planlamalarına almalarını talep ediyoruz.''


Geri Dön