28 / 03 / 2024

1.3 milyon konut acilen dönüşmeli!

1.3 milyon konut acilen dönüşmeli!

Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de acilen 1.3 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Bakan Kurum, İzmir, Elazığ ve Malatya'daki deprem felaketlerinin dönüşümün önemini bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Bakan Kurum, "Türkiye'de 9.8 milyon bina var. 28.6 milyon konut var. Bunun da yaklaşık 6.2 milyonu riskli, 1.3 milyonun da acil olarak dönüşmesi gerekiyor. İstanbul'da yaklaşık 1.2 milyon bina ve 5.9 milyon konut bulunuyor. İstanbul'da riskli 1.3 milyon konut var. Bunlardan da 250 bini acil dönüşmesi gerekiyor. 2012'den bu yana da 1.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Şu anda, yatırım değeri 100 milyar lira olan 300 bin dönüşüm konutumuzun inşası devam ediyor" şeklinde konuştu.

 1.3 milyon konut acilen dönüşmeli!

İZMİR DEPREM KONUTLARI TESLİME HAZIR

İzmir depreminin birinci yıl dönümü olduğunu anımsatan Bakan Kurum, şu bilgileri aktardı:"İzmir tarihinin en büyük deprem dönüşüm çalışmasını başlattık. Bayraklı'da Adalet, Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerinde hızlı bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. TOKİ, 7 bölgede 1.701 bağımsız bölümün inşasına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde 749 bağımsız bölümü teslim edeceğiz. Kalan bağımsız bölümler de yılsonunda teslim edilecek. Bayraklı'da 3.8 milyon metrekarelik rezerv alanda 3.649 rezerv konut ve 51 dükkânın çalışmaları da devam ediyor."

Süleyman Soylu'dan kentsel dönüşüm çağrısı!


Geri Dön