29 / 03 / 2024

15. ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması sonuçlandı!

15. ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması sonuçlandı!

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere ÇimSA ana sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenen 15. ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması sonu&cce



 İnsanlığın bilgisini İstanbul’da depolamak için tüm kitapların arşivleneceği “Büyük Zaman Kapsülü” tasarımı ile İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun mimar Ege Özgirin 1. Ödülü olan “ÇimSA Beyaz Çimento Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Türkiye’deki tüm mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturan ve yapıcı bir rekabet ortamı yaratarak mimar adaylarının ufkunu genişleten ARCHIPRIX Yarışması’nda, Türkiye’nin dört bir yanındaki 20 üniversiteden 106 diploma projesi yarıştı. ÇimSA ana sponsorluğu ve Blum alt sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın ödül töreni 9 Aralık 2010 Salı günü, saat 18.30’da İstanbul’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenecek. Jüri üyelerinin tümünün katılacağı, ödül alan ve katılan projelerin değerlendirildiği kolokyum ile başlayacak etkinlik, ödül töreni ve yarışmaya katılan tüm projelerin izlenebileceği yarışma sergisi açılışı ile devam edecek. Ayrıca, yarışmaya katılan tüm projelerin yer aldığı yarışma katalogu, YEM Yayın tarafından hazırlanarak yine aynı gün ödül törenine katılanlara hediye edilecek.

Türk çimentosunun uluslararası platforma geçişinde değişimin ve gelişimin lokomotif gücü olarak, sektörde liderliği elinde tutan ÇimSA, sekiz yıl desteklediği ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması’na bir yıllık aradan sonra ana sponsor olarak katkıda bulunmaya devam ediyor. ÇimSA ARCHIPRIX-Türkiye’ye verdiği destekle Türkiye mimarlık ortamının gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Yarışmaya ayrıca bu yıl mutfakta hareket konforunu artıran, mutfak kullanıcısına ve gereksinimlerine odaklı aksesuar üreticisi Blum firması da alt sponsor olarak destek veriyor.

Bu yıl ARCHIPRIX-Türkiye’de İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Ege Özgirin ipi göğüsleyerek “Grand Time Capsule (Büyük Zaman Kapsülü)” tasarımı ile 1. Ödül- ÇimSA Beyaz Çimento Ödülü’nü almaya hak kazandı. Jüri, Özgirin’in projesinin ütopik niteliğini övgüye değer buldu. Tamamı yerin altında gelişen, mimarlığı yalnızca biçim değil, tutarlı bir fikir oluşturma anlamında da ele alan projenin, mimarlık eğitimi alan öğrenciler için ufuk açıcı bir örnek olacağı öngörülüyor.

9 Aralık 2010 Perşembe günü, saat 18.30’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenecek sergi ve ödül törenine yalnızca mimarlar ve öğrenciler değil, meslek yaşamlarına henüz atılan Türkiye’nin yirmi üniversitesinden yüzü aşkın genç mimarın yaratıcı fikirlerini görmek isteyen herkes davetli olacak.

ARCHIPRIX-Türkiye 2010 Yarışması Ödül Töreni
9 Aralık 2010, Perşembe
Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
Program:
18.30 Kolokyum – Jüri Üyelerinin Yarışmacılarla Süreci ve Ödül Dağılımını Değerlendirmesi
19.30 Ödül Töreni
20.00 Sergi Açılışı ve Kokteyl

Ödül törenine katılım için:
www.archiprixturkiye.org

Detaylı bilgi için tıklayınız

Geri Dön