19 / 04 / 2024

1.5 milyar $’lık Mardan Palace icradan satılık!

1.5 milyar $’lık Mardan Palace icradan satılık!

Antalya’nın Kundu sahilinde 2009’da yaklaşık 1.5 milyar dolar harcanarak yapılan ve görkemli bir törenle açılan Mardan Palace, borçları nedeniyle açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı.



Antalya’nın Kundu sahilinde 2009’da yaklaşık 1.5 milyar dolar harcanarak yapılan ve görkemli bir törenle açılan Mardan Palace, borçları nedeniyle Antalya 4. İcra Dairesi tarafından açık artırma usulüyle satılıyor. Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan otele 650 milyon TL, otelin yanındaki villalar için de 69 milyon 750 bin TL değer biçildi.


Bu durumda otel 325 milyon TL başlangıç bedeliyle satışa çıkacak. Borçları nedeniyle Antalya 4. İcra Dairesi tarafından satışına karar verilen Mardan Palace talip olanlar Antalya 4. İcra Müdürlüğü’nün şartnamesindeki edimleri yerine getirdikten sonra ihaleye katılabilecek.


Değerinin yarısı...


3 Haziran’da yapılacağı duyurulan ihaleye katılmak isteyenler birinci artırımdan yirmi gün öncesinden, arttırma tarihinden önceki güne kadar teklif verebilecek. Bu artırımda tahmin edilen değerin yüzde 50’sini ve rüçhan (öncelikli pay hakkı sahibi) alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartıyla ihale edilecek.  İlk ihalede satış gerçekleşmezse ikinci ihale 30 Haziran’da yapılacak.


İstanbul’un adeta kopyası


Dünyanın en lüks otelleri arasında gösterilen Mardan Palace 2009’da faaliyete geçti. İstanbul’un Dolmabahçe Sarayı, Anadolu ve Avrupa yakası örnek alınarak 3 blok olarak tasarlanan otelin 16 bin metrekarelik dev havuzu da İstanbul Boğazı’nı simgeliyor. Otelin açılışına Paris Hilton, Mariah Carey, Richard Gere ve Sharon Stone ve Tom Jones gibi Hollywood yıldızları katılmıştı.


İhale şartnamesinde Kundu’da 93 bin 64 metrekare taşınmaz olarak gösterilen Mardan’ın toplam yatak kapasitesi 1238. Otelde 4’ü kral dairesi olmak üzere 560 oda var. 900 kişilik ana lokantanın yanı sıra 10 lüks restoranı daha bulunan otelde 500 kişilik bir gece kulübü ve 3 hamam da yer alıyor.


‘Gelişmeler kontrol altında’


Şartnamede Mardan ile birlikte 6 adet VIP villa da 69 milyon 750 bin TL bedelle satışa çıkarıldı. Villaların satış tarihi de otelle aynı gün. Mardan Hotel Genel Müdürü Çetin Pehlivan, DHA’ya yaptığı açıklamada icra olayına ilişkin gelişmelerin kontrol altında olduğunu ve düzeltilebilecek bir durum olarak gördüklerini söyledi. Pehlivan, icra olayının Halk Bankası kaynaklı olduğunu açıklamakla yetindi.




Geri Dön