29 / 03 / 2024

15. Yapısal Çelik Günü düzenlendi!

15. Yapısal Çelik Günü düzenlendi!

600’e yakın katılımcıyı buluşturan bu özel gün ECCS Başkanı ve TUCSA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı’nın konuşmasıyla başladı. Yapısal çelik sektöründeki gelişmelerin paylaşıldığı bu özel günde sorunlar ve çözüm önerileri de tartışıldı



Yapısal çelik sektörü 15. Yapısal Çelik Günü’nde buluştu. Sektörün tüm oyuncularını bir araya getiren büyük buluşmaya 600’e yakın kişi katıldı. 15. Yapısal Çelik Günü’nün açılış konuşmasını Türk Yapısal Çelik Derneği’nin  (TUCSA) yanı sıra Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nin (European Convention for Constructional Steelwork- ECCS) de Başkanı olan Prof. Dr. Nesrin Yardımcı yaptı. Konuşmasında Türkiye’de sayıları hızla artan ve büyük bir gelişme gösteren çelik yapılardan örnekler veren Prof. Dr. Yardımcı, bu gelişmede TUCSA’nın yaptığı büyük katkıyı da anlattı. Açılış konuşmasında TUCSA’nın faaliyetlerine de değinen Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, düzenledikleri kurslar, yayınlar, kamu-özel sektör iiskileri ve ECCS’de oynadıkları aktif rol hakkında da bilgi verdi. 

TUCSA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yener Gür’eş de 15. Yapısal Çelik Günü’nde yaptığı konuşmada ECCS'in kuruluş gerekçelerinden başlayıp nasıl ilerlediğini, TUCSA'nın ECCS'e nasıl üye olduğunu ve bugünlere kadar ki ilişkisini anlattı.


Çelik yapılarda kalite

15. Yapısal Çelik Günü’nde bir de panel düzenlendi. Panelde sektörde çok konuşulan kalite konusu masaya yatırılırken,  “Çelik Yapılarda Kalite Ama Nasıl? sorusuna cevap arandı. Moderatörlüğünü Uygunluk Değerlendirme Derneği’nden Ayfer Adıgüzel’in yaptığı panelde Sabri Paşayiğit Tasarım Ofisi’nden Sabri Paşayiğit, Teknik Proje’den Ahmet Topbaş, Atak Mühendislik’ten Halit Levent Akbaş ve Szutest’ten Mehmet Işıklar görüşlerini açıkladı. 


Başarılı çelik yapılar anlatıldı

15. Yapısal Çelik Günü’nde büyük beğeni toplayan çelik yapılardan da örnekler verildi. Futbol topu şeklinde tasarlanan ve yerden ısıtmalı olarak inşa edilen Konya Stanyumu, Cihangir’de çok dar bir alanda çelik strüktürle inşa edilen ve büyük ilgi gören Noxx Apartmanı mimarları tarafından anlatıldı. Yapısal çelik sektörünün tüm oyuncularını buluşturan bu özel günde 2014 Sektör Ödülleri’de törenle sahiplerini buldu. Bu arada 15. Yapısal Çelik Günü kapsamında 25’e yakın sektör kuruluşu salon fuayesinde katılımcılarla bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.  




Geri Dön