23 / 04 / 2024

150 bin işletmeye üç ay boyunca fatura yok!

150 bin işletmeye üç ay boyunca fatura yok!

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında faaliyetleri geçici olarak durdurulan işletmelere kepenkler açılana kadar fatura gönderilemeyecek



 

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında faaliyetleri geçici olarak durdurulan işletmelere fatura gönderilmesi konusunda kararı duyurdu. Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre Bakan  Dönmez, "Genelgelerle bazı işletmelerin faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Buraların da üç ay boyunca sayaçları okunmayacak. Bu durumda olanlara eğer yanlışlıkla bir fatura gittiyse hemen itirazlarını yapabilirler. Herhangi bir sıkıntıya mahal vermeyeceğiz" diye konuştu.

Buna göre genelge kapsamında 81 kentte faaliyeti durdurulan tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, düğün salonu, lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile kafe, internet kafe, her türlü oyun salonları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerine kepenkler yeniden açılana kadar fatura gönderilemeyecek.

Eğer tedbirlerin uzatılmasına yönelik ilave bir karar alınırsa bu süre daha da uzatılabilecek. Bu 3 aylık oluşacak kısmi faturaların daha sonra ödenme veya ödenmeme planı da süre sonunda değerlendirmeye alınacak. Eğer bu söz konusu işletmelere şirketler tarafından yanlışlıkla fatura gönderildiyse işletmeler Enerji Bakanlığı ve Enerjisi Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) şikayetlerini iletebilecekler. Bu konuda çok hassas davranan bakanlık ve EPDK, fatura gönderen şirketlerle anlık olarak irtibata geçerek, yanlıştan dönülmesi için de gerekli olanları yapacak.


ŞÜPHESİ OLAN İTİRAZ ETSİN

EPDK, nisan ayı başında elektrik ve doğalgaz faturaları için aldığı karar ile sadece karantinaya alınan ve idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim bölgeleri için kıyasen fatura düzenlemesini de devreye aldı. Bakan Dönmez bu konuda da, "Özellikle büyük kentlerimizde bu tür karantina bölgeleri pek yok. Faturaların çoğu vatandaşımızın gerçek tüketim değerlerinden. Eğer vatandaşımızın şüphesi varsa itirazını yapabilir. Biz de gereğini yaparız" şeklinde konuştu.

Doğal gazda kıyasen fatura istisnai durumlarda düzenlenecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön