24 / 04 / 2024

150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli

150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya ve Türkiye arasında toplamda 4 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu belirtti. Karanfil, Libya'da Türk iş insanlarını bekleyen ortalama 150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli olduğunu dile getirdi



Libya'nın önde gelen kamu ve özel sektör firmalarının yanı sıra DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil ile birlikte çok sayıda Türk şirketinin katıldığı "Urbanexpo Forum" toplantısı ve fuarı İstanbul'da başladı.

Etkinlik kapsamında Libya'dan kamu ve özel sektör gayrimenkul yatırımcıları, inşaat şirketleri, bazı belediye başkanları, mimarlar ve mühendisler de İstanbul'da Türk iş insanlarıyla bir araya gelecek.

ADD International Group ve Türk firması ICF Fuarcılık ortaklaşmasıyla düzenlenen etkinlikte, iki ülke arasında dış ticaret hacmi ve altyapı, üstyapı projelerinin artırılması hedefleniyor.

Etkinliğe, Libya'nın en büyük kamu kurumlarından biri olan Libya Geliştirme ve Yatırım Holding de katıldı. Libya hükümetinin altyapı ve kamu hizmetlerinin geliştirilmesine ve özel sektörün katılımını teşvik eden Özel Sektör ile İşbirliği Projeleri Yönetim Şirketi PPP Group, gibi ülkenin önde gelen şirketleri ve yöneticileri de katıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön