25 / 04 / 2024

19 Mayıs Stadı ile THF Spor Salonu'nun temeli çürük çıktı!

19 Mayıs Stadı ile THF Spor Salonu'nun temeli çürük çıktı!

Yıkılıp yerine 42 bin kişilik yeni bir stat yapılması planlanan Ankara 19 Mayıs Stadı ile THF Spor Salonu'nun temeli çürük çıktı.



Yüksek fiyatlar nedeniyle 19 Mayıs Stadı'na depreme dayanıklılık testi yapılmadığı,  Ankara  Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu'nun hazırladığı rapora göre stadın tribünlerinde çatlaklık, çürüme ve bozulmalar tespit edildiği ortaya çıktı. Spor salonunun bodrum katında gözlenen yer altı suyu izlerinin binanın temelini olumsuz etkilediği de raporda yer aldı. Uzmanlar, "Statta gözlemsel olarak değil, deneysel olarak acil depreme dayanıklılık testi yapılmalı" ifadelerini kullandı. Başkentliler, 1936'da açılan Ankara 19 Mayıs Stadı'nın bulunduğu alana yapılması planlanan stadyum ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Başkan Melih Gökçek arasında gerçekleştirilen özel toplantıyı SABAH Ankara'dan öğrendi. 19 Mayıs Stadı ile ilgili korkunç gerçeği ise Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav açıklamıştı. Cavcav, SABAH Ankara'ya yaptığı açıklamada, "Valilik bize 'İzin veremeyiz, stadın çökme ihtimali var' diyor. Bu stada 20 bin kişi gelirse çöker diyor" ifadelerini kullanmıştı. 


TRİBÜNLERDE ÇATLAK VAR 

Cavcav'ın bu açıklamalarının ardından Ankara Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu'nun, 19 Mayıs Stadı'nda yaptığı incelemelerin raporuna da SABAH Ankara ulaştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin hazırladığı Yapısal Sağlamlık Kontrol Raporu'na göre 19 Mayıs Stadı'nın tribün ve taşıyıcı sistemlerinde çatlak, yıpranma, bozulma ve çürümeler bulunuyor. Ayrıca stadın Deprem Performans Analizlerinin ise yapılmadığı tespit edildi.


Sabah Ankara


Geri Dön